3 gangenmenu
Baksels, Diner, Ontbijt & lunch, Recepten

3 gangenmenu: van filodeeg tot gezonde Snickertaart

Vorige week zaterdag had ik een 3 gangen menu gemaakt voor mijn ouders. Aangezien ik mijn ouders wilde verwennen en ik graag in de keuken sta heb ik deze twee dingen gecombineerd. Ze vonden het erg lekker en voor herhaling vatbaar! Ik was er best druk mee geweest, daarom leek het me leuk om dit te delen. Het gaat immers om eten 😉 . Benieuwd naar het menu?

Voorgerecht


kaasstengels
Het voorgerecht was vrij simpel maar niet geen standaard soep. Een aperitiefje is misschien een beter woord dan écht een voorgerecht. Ik maakte kaasstengels naar het recept van Beaufood. Ik gebruikte alleen veel minder geitenkaas en nog steeds was het heerlijk knapperig! Zeker een aanrader. Het meeste werk is het rollen van de stengels, maar dat is nog steeds erg makkelijk.

Hoofdgerecht

spinazietaartSpinazietaart met een frisse salade. De spinazietaart heb ik gemaakt naar het recept uit het kookboek Natuurlijk! Elke dag écht eten van Anne Marie Reuzenaar. De bodem heb ik ook zelf gemaakt, maar dit is niet zoveel werk.. ook omdat ik natuurlijk veel ervaring heb met andere bodems. Deze bodem is onder andere gemaakt van kwark, dat vond ik wel een leuk element! Proefde je trouwens niks van. In deze taart ging onder andere ei, feta, spinazie, kruiden en pijnboompitten.

IMG_6096
En zo ziet een punt er dan uit. Er ging 600 gram spinazie in.. aangezien dat niet genoeg groente per persoon is maakte ik nog een lekkere salade. 
Processed with VSCOcam with f2 preset
Ziet er ook gelijk mooi kleurvol uit toch?
IMG_6097

De salade heb ik zelf bedacht, maar is gewoon een kwestie van verschillende groentes bij elkaar. Bietjes en wortels heeft mijn keukenmachine voor mij gerapst. Ik gebruikte snoeptomaten, walnoten, geitenkaas en een dressing van citroen, munt en olijfolie. Daarnaast zat er ook nog komkommer en paprika in. Ik maakt trouwens veel te veel salade dus de volgende dag kon ik dit mooi eten als lunch. Mijn ouders hadden sla (rucola) uit eigen moestuin meegenomen en dit was een mooie aanvulling.

Nagerecht


11327364_1452034128448594_321162046_n
Misschien had je deze ook al tussen mijn to-bake lijstje zien staan. Ik maakte namelijk ‘gezonde’ snickertaart. Hij was erg goed gelukt en zeker voor herhaling vatbaar, maar niet te vaak. Hij is namelijk erg machtig, calorierijk én duur om te maken. Extra speciaal dus, deze snickertaart. Hij is gemaakt van onder andere noten, pure chocolade en notenpasta. Hij staat nu op de planning voor kerst.  

Als chocoladefreak ging mijn hart sneller tekeer bij deze snickertaart, maar ik denk dat iedereen deze taart niet kan weerstaan. Er zit natuurlijk ook nog extra liefde in 😉

Zou jij bij mij op 3 gangenmenu komen? 

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Sophie 29 juni 2015 op 23:30

    Die spinazietaart ziet er VERRUKKELIJK uit! Wat zit er allemaal in de bodem?

    • Reageer marlijn 3 juli 2015 op 19:43

      Eigenlijk alleen meel en kwark 😉

    Laat een reactie achter