Food, Uitgelicht

De knof look

De knoflookteen ziet er uit alsof het een muts is van een smurf qua vorm en lengte. Als je een beetje je fantasie gebruikt lijkt het best toch? Bij sommige mensen wordt dit model misschien weinig gebruikt, maar hij kan met zijn looks veel goed doen. Als er nog een date of sollicitatie op het programma staat, zal de knoflook(geur) snel uit beeld verdwijnen. Ik heb toch liever iemand die een knoflookgeur heeft in plaats van een rookgeur. En peterselie gaat de geur van knoflook tegen evenals als een stukje pure chocolade en tandenpoetsen, dus ik zie geen probleem. De knoflook krijgt zeker een plekje in de prijzenkast. Het is een echte winnaar en ook nog eens allround. Waarom?

knoflook geur

  • Hij is een natuurlijke antibiotica (vooral als je er een stuk of 4 rauw eet, wellicht wat overdreven maar YOLO toch?)
  • Hij geeft smaak aan je eten
  • Hij verlaagt je bloeddruk
  • Hij verlaagt je cholesterolgehalte
  • Voorkomt plaque in je vaatwanden
  • Hij haat schimmels dus zorgt dat die verdwijnen
  • Hij jaagt de slechte bacteriën weg
  • Werkt ontstekingsremmend (dus ook kankerremmend)
  • Bevat vitaminen zoals B1, B6 en C en veel mineralen
  • Hij verwijd je luchtwegen
  • Hij verbeterd je hartritme
  • Hij reinigt je bloedvaten
  • Hij ondersteunt de lever
  • Hij verjaagt de Dracula, dit pluspunt is wel heel waardevol!

Maar zoals we weten heeft elk voordeel zijn nadeel, gelukkig is dat maar één nadeel. Bij een trage schildklier kun je beter niet zoveel rauwe knoflook eten, want het belemmert wel de opname van jodium, die nodig is voor een goed werkende schildklier.

Bij deze mijn ode aan de knoflook! Eten jullie vaak knoflook/ zijn jullie nu van plan dit meer te gaan doen?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reageer Romy 15 januari 2015 op 15:47

    Wat een superhandig artikel, ik had echt nooit kunnen bedenken dat knoflook voor zoveel dingen goed zou zijn, het enige wat ik had kunnen bedenken is tegen vampiers hahah! Ik eet eigenlijk alleen knoflook in de spaghetti volgens mij, je gaat er ook zo van uit je mond stinken haha. (Ik kwam trouwens via notabularasa op je blog, superleuk!) Waarschijnlijk zoek ik niet goed, maar heb je ook bloglovin? 🙂

    • Reageer marlijn 15 januari 2015 op 16:18

      Ik wist het eerder ook niet 😉 Dankje voor de tip, ik had bloglovin nog niet maar heb het net even aangemaakt. Het staat nu aan de rechterkant, dus bij deze kun je me toevoegen 🙂

  • Reageer Dit had ik graag geweten toen ik nog geen foodie was - Eetfabriek 8 juni 2015 op 05:32

    […] Dat (rauwe) knoflook heel lekker is en je steeds meer knoflook wilt. Eerst vond ik het rauw niet lekker, nu eet ik er […]

  • Laat een reactie achter