eetdagboek
Baksels, Diner, Food, Food & Joy, Ontbijt & lunch, Recepten

Eetdagboek #3

Alweer tijd voor het 3e eet(foto)dagboek. Ik at sinds lange tijd quinoa, liep door het mooiste straatje van de stad en probeerde linzen uit. Dat zag er zo uit:

Processed with VSCOcam with f2 presetsportschoenen
Ik ontbeet met havermout, aangemaakt met water. Dit dropte ik in een bakje samen met kaneel, sesamzaad, lijnzaad en en banaan. Vervolgens ging ik naar de sportschool voor een krachttraining.

BananenbroodChocoladebol
Toen ik thuis kwam ging ik de huisvrouw uithangen en genoot ik van een chocoladeballetje en stuk bananenbrood.

salade gezond wandelin
Als lunch at ik quinoa salade (groenten met quinoa). In de middag ging ik een stuk wandelen. Eigenlijk wilde ik meer foto’s maken, maar mijn vingers protesteerde door de kou. Een aantal vingers worden dan wit/pijnlijk en opwarmen duurt meestal 15 minuten (binnen). Toch heb ik in strijd met mijn vingers nog een paar plaatjes geschoten.

wandeling
Op het eind liep ik nog door het leukste straatje van de stad (vind ik zelf). Het is een smal pad tussen huizen door, met grote keien en deze bogen zoals je ziet. En om met het begin van mijn loop te eindigen: de meeuwen die duidelijk meer genieten van de kou.

gezond tussendoorlinzen
In de middag at ik een appeltaart = appels met kaneel en rozijnen uit de oven en een stukje pure chocolade. Rode linzen hadden vanavond de hoofdrol gekregen bij mijn avondmaaltijd samen met spinazie, champignons en knoflook. Het was mijn linzenontgroening. Ik denk dat ik ze iets te lang gekookt had, want ze waren een beetje sompig. Ik kwam er net achter dat deze rode linzen ook beter voor in de soep zijn en dat je beter andere linzen(puy) kunt gebruiken als bite. Ik ben nog geen nummer 1 fan van linzen maar het is wel een goede vleesvervanger. Ik ga zeker meer recepten proberen met linzen.

Wat heb jij gegeten?  Toevallig ervaring met puylinzen?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter