eetdagboek
Food, Food & Joy

Food en joy: wat ik de afgelopen tijd heb gegeten #2

Food &  Joy nummer 2! Ik heb inmiddels alweer wat food foto’s verzameld de afgelopen weken dus ik vond het wel weer tijd voor een deel 2. Deze foto’s staan random door elkaar, gewoon ter inspiratie. Ik heb trouwens ook nog leuk nieuws! 
Ik ben geslaagd voor mijn examen voor natuurvoedingsadviseur joehoee! Dus ik mag mij officieel natuurvoedingdeskundige noemen. Ik ben nu aan het kijken voor een (eventueel) vervolgstudie want je bent nooit uitgeleerd hé! Ik vind de psychische kant heel interessant evenals sport dus grote kans dat het in die richting wat wordt.

Maar nu eerst ETEN!

framboos ei

Links: bakje kwark met frambozen. Rechts salade met onder andere ei en bleekselderij. Eerder at ik nooit bleekselderij maar inmiddels mik ik het vrijwel in iedere salade. Er zit veel kalium wat vochtafdrijvend (positief) werkt én voorkomt een hoge bloeddruk.
rijst salade

Links: weer een bak met kwark met kiwi en rijstproteïne. Ik eet meestal niet zoveel eiwitten daarom gebruik ik rijstproteïne sinds kort om uit te proberen.  Eiwitten zijn belangrijk en vullen ook nog eens. Teveel is trouwens ook niet goed en als je veel (kracht)sport heb je bijvoorbeeld meer nodig dan dat je niks aan sport doet. Rechts: bijna een identieke saladefoto met die van de vorige. Uiteraard weer bleekselderij 😉 .
hamburger

Broodje hamburger met heerlijke avocadodip (gemengd met kruiden en limoensap) en ui, champignons, paprika, rucola en tomaat. Af en toe vind ik dit heel lekker om te eten. Ik at trouwens hierbij nog meer losse groenten anders krijg ik wel weinig groenten binnen met het avondeten vind ik zelf.
kaas boekweit
Links: een hartige havermoutkoekje, het recept plaatse ik laatst hier. Rechts: Boekweitpannenkoek met appel, rozijn en een klein beetje stroop. Ik at dit een dag voor dé nationale pannenkoekendag zonder het te weten, dus ik had bijna een perfecte timing.
blond hazelnoot

Links: salade met zalm, kiemen, huttekase, veldsla en ik gok ook avocado. Rechts: boekweitcourgettebaksels besmeerd met hazelnootpasta (gewoon hazelnoten in de mixer en voila).
bosbes yoghurt
Links: ziet er een beetje vies uit maar dit waren warme bessen met een beetje yoghurt. Niet zo’n hele goede combinatie want yoghurt warm is niet lekker! Rechts: aardbei en blauwe bessen in de yoghurt die wél lekker en koud was.kikkererwten
Laatst heb ik de kikkererwten helemaal ontdekt. Ik kocht de versie die je zelf nog moet weken (12 uur lang) en koken (2 uur) maar dan heb je ook wat. Lekker kruiden en in de oven.. zo als borrelsnack en lekker door de salade of bij het avondeten!
dip rucola
Links: Avocadopdip die ik ook gebruikte voor het broodje hamburger, ook lekker om te dippen met groenten. Dat witte is knoflook. Rechts: rijstwafels dit keer met kipfilet, rucola en de dip.
rijstwafel rijstwafel

En we gaan nog even door met de rijstwafels. Links huttekase met komkommer en rechts is er ook nog zalm toegevoegd.
mugcake boekweit
Links is de chocolade mugcake. Vult enorm! Bij hele grote trek is het wel een prefect tussendoortje. Rechts: mijn ontbijt.. havermout met sesamzaad, lijnzaad, banaan en kaneel.
boekweit pan
Links: boekweitpannenkoek met groenten. Links: champignons en paprika als bijgerecht.

muffin
Ik maakt laatst een paar kwarkmuffins van boekweit, kwark, appel, kaneel en rozijntjes. Was lekker maar ga het niet in grote getale maken.

Wat eet jij vaak als tussendoortje?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter