food en Joy
Food, Food & Joy

Food & joy #10: Wat ik de afgelopen tijd heb gegeten

Elke maand is er weer een nieuwe food & joy. Ik heb inmiddels alweer wat food foto’s verzameld de afgelopen weken dus het is alweer tijd voor deel 10. Weer een lading foodfoto’s wat ik de afgelopen tijd heb gegeten. Zo kun je eventueel de nodige (gezonde) eet inspiratie op doen.

Vandaag ben ik met mijn nieuwe baan begonnen en daarom heb ik de afgelopen weken extra veel lekkers gemaakt uit kookboeken. In het kader van nu heb ik nog tijd haha. Uiteraard zal ik nog steeds genoeg nieuws maken in het weekend, dus wees niet bang. Wel vind ik het wat minder dat het al vroeg donker is, foto’s zijn dan een stuk lastiger om te maken, maar je kan niet alles hebben.
Scheelt dat ik sowieso al niet zoveel fotografieskills heb dus valt het wellicht minder op haha. Ik ben benieuwd wat je van mijn eten vind. Have food & fun.

food & joy: afgelopen tijd gegeten
Deze broccolitaart met onder andere tofu en avocado komt 4 december online!food & joy: afgelopen tijd gegeten
Linzensalade kan ook deze maand niet ontbreken met alfalfa (kiemen), paprika, tomaat, sla, gedroogde tomaten en avocado.
food & joy: afgelopen tijd gegeten
Duidelijk een avondfoto zoals je kan zien. Kikkererwten, met tempe en groentemix (diepvries Italiaanse groenten). Dit is zo’n standaard maaltijd als ik geen zin om te koken of geen idee heb wat ik wil eten.
food & joy: afgelopen tijd gegeten
En dit kun je dus ook als lunch eten, alleen eet ik er dan koude groenten bij. Allemaal heel simpel en snel te maken.food & joy: afgelopen tijd gegeten
Dit kwam ik bij de HEMA tegen, best handig alleen ik vind de inhoud net wat te klein denk ik. Nu gebruik ik meestal losse koelelementen en die doe ik dan in een plastic zak tegen het lekken en daar doe ik dan mijn bak(jes) op. Zo’n bakje lijkt me handig omdat er dus een koelelement in zit én bestek. Zoiets heb je trouwens ook van het merk Sistema. Gebruiken jullie van dit soort bakjes?
food & joy: afgelopen tijd gegeten
Dit is een gerecht uit het Ella kookboek. Broccoli met tahin dressing en zilvervliesrijst met een andere soort ‘dressing’, iets met citroen in elk geval en pijnboompitten + rozijnen. Was erg lekker.
food & joy: afgelopen tijd gegeten
Die bruine kwak is nog de dressing die ik over had van de broccoli.
food & joy: afgelopen tijd gegeten
food & joy: afgelopen tijd gegeten
Ik ging bij mijn vriend eten en we aten twister frietjes uit de oven, broccoli en scrambled tempe met tomatenpuree en basilicum. Lekker wel! Twisterfrietjes hadden we zelf gekruid met paprika poeder en kerrie. Frietjes vind ik eigenlijk niet zo spannend maar deze twister zijn een stuk lekkerder.. maar natuurlijk niet zo gezond, wat een verassing 😉 .

food & joy: afgelopen tijd gegeten
Hier vond ik dat ik mijn tempe super lekker had gemarineerd. Tamari ( is een soort sojasaus) met italiaanse kruiden.. jam. Tamari is alleen wel erg zout dus dat is wel een beetje jammer.
food & joy: afgelopen tijd gegeten
Volkoren pasta met ‘pesto’ gemaakt van onder andere cashewnoten, citroensap, avocado, rucola, peper, zout en olijfolie. De groenten die hier door heen zaten zijn tuinerwten en courgette. Wel een prima gerecht maar met bijvoorbeeld gedroogde tomaten heeft het net wat meer smaak. food & joy: afgelopen tijd gegeten food & joy: afgelopen tijd gegeten
Deze balletjes zette ik ook op instagram. De before foto is de bovenste en hieronder zie je hoe ze zijn nadat ik ze gedipt heb in pure chocolade. De balletjes zijn een keer niet gemaakt met noten! Ze zijn gemaakt met onder andere kikkererwten, havermout, kokosrasp, citroensap + rasp en dadels. Ik heb er trouwens nog geen gehad maar ze lijken me erg lekker.
food & joy: afgelopen tijd gegeten
En tot slot de Mexicaanse amarantsalade. Het recept plaatste ik al eerder op mijn blog en vind je hier.

En hebben jullie de laatste tijd nog nieuwe gerechten gegeten / gemaakt?  In het kader van foodshare haha.  

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

 • Reageer Sandra 1 december 2015 op 09:47

  Mag ik voortaan bij mij komen eten? Het ziet er allemaal ontzéttend lekker uit zeg, aahhh. Al die kruiden/sausjes/dressings lijken me zo veel smaak geven aan de gerechten. Ik kwam vorige week niet verder dan een volkoren wrap met tonijn, za’atar kruiden (lekkerste ooit!!), tomaat, ui en paprika. En toen kwam ik er ook nog eens achter dat er een stuk of 6 e-nummers in die stomme wrap zaten. Blegh! Maak jij ze wel eens zelf?

  • Reageer marlijn 1 december 2015 op 21:03

   Je mag best een keer komen eten hoor, gezellig haha. Za’atar kruiden ken ik niet, klinkt wel lekker. Wraps zijn wel heel makkelijk ja. Ik maak wraps wel eens zelf met boekweitmeel, is best makkelijk te maken alleen duurt het in verhouding wat langer. Zelf gemaakte wraps vullen wel een stuk beter.

 • Reageer Ysanne 1 december 2015 op 13:01

  Jeetje wat een boel lekkere dingen. Bij elke foto denk ik aaah wat lekker! Hahah. Een eigen kookboek zou iets voor jou zijn 🙂 Ik zou hem kopen!

  • Reageer marlijn 1 december 2015 op 21:04

   Haha leuk om te horen. Lijkt me serieus ook best wel leuk om te doen 🙂

 • Reageer Sofie - HealthFie 1 december 2015 op 16:12

  We zitten hier precies met nog een avocado-liefhebber, haha! Lekkerste. Vrucht. Ooit.
  Ik ben al benieuwd naar het receptje van de broccolitaart. Die klinkt heerlijk!
  Wat hou ik toch van dergelijke posts. Ik ben toch zo’n curieusneus 😀
  Liefs, Sofie

  • Reageer marlijn 1 december 2015 op 21:05

   Jeej ja je kunt er zoveel mee maken, zelf chocolademousse ik bedoel maar. Ik vind het ook leuk om te zien wat andere mensen eten 🙂 .

  Laat een reactie achter