Food, Food & Joy, Uitgelicht

Food & joy #11: Wat ik de afgelopen tijd heb gegeten

Elke maand is er weer een nieuwe food & joy. Ik heb inmiddels alweer wat food foto’s verzameld de afgelopen weken dus het is alweer tijd voor deel 11. Weer een lading foodfoto’s wat ik de afgelopen tijd heb gegeten. Zo kun je eventueel de nodige (gezonde) eet inspiratie op doen.
Helaas zijn het donkere dagen dus ook wat donkere foto’s, maar het gaat om het idee 😉 .
Food & Joy
Linzensalade.. ja ik zit nog steeds in die fase 😉 . In de supermarkt (Dirk) ontdekte ik gedroogde tomatentapenade die plantaardig is, lekker! Zoals je ziet is dat die donkerrode kwak.
Food & Joy
Vaak krijg ik zelfgemaakte appelmoes van mijn ouders, maar dit maal kreeg ik alleen de appels uit de boomgaard en kon ik zelf aan de slag. Lekker als het nog een beetje warm is 🙂
Food & Joy
Ik maakte sinds lange tijd een tosti met avocado, edelgistvlokken en groenten, lekker!
Food & Joy
Ra ra wat zie je hier 🙂
Food & Joy
In het weekende maakte ik een keer iets anders van mijn ontbijt.. pannenkoekjes van boekweit en speltmeel met fruit als topping en wat stroop.
Food & Joy
Heel makkelijk en redelijk snel te maken. Zilvervliesrijst met broccoli, rozijnen (geweekt) en tamari en wat pinda’s.
Food & Joy
Nog een makkelijke maaltijd, Mexicaanse groenten met tempé.. lekker! Als ik buiten de deur eet verbaas ik me er altijd over hoe weinig groenten ik altijd krijg.. dus thuis extra van genieten!
Food & Joy
Zelfgemaakte pizza, was alweer een tijd geleden. Lekker dat het was! Bodem van volkoren speltmeel en topping van tomatenpuree, courgette, champignons, gedroogde tomaat, kappertjes, bosui en ik had er ook nog edelgistvlokken en rucola op gedaan. Genieten. Heel veel mensen eten kaas op hun pizza, dat deed ik eerder ook altijd maar nu ik sowieso hele andere pizza’s maak én edelgistvlokken heb ontdekt mis ik dat ook niet op een pizza. Uiteraard kruid ik de pizza ook altijd met Italiaanse kruiden en peper. Oja, ik had er ook wat van die tapenade op gesmeerd, aanrader. Vanavond ga ik het weer maken, kan niet wachten, perfect weekendfood.
Food & Joy
Falafelballetjes van kikkerwten met avocado, paprika, sla etc.
Thaise kikkererwten
En met kerst at ik dit, dat kun je ook allemaal hier terug vinden trouwens.

Gisteravond heb ik het boek My new Roots gekregen én daar staan hele mooie gerechten in, ga er dus maar vanuit dat in de volgende Food & Joy daar wat van te zien is! Wat eet jij graag in het weekend?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer Sandra 25 januari 2016 op 00:31

    Ik zit weer lekker weg te kwijlen bij al dat lekkere eten hoor Marlijn! De tosti en pizza vind ik echt super lekker als weekend-food. En inderdaad, sinds dat ik geen kaas meer op pizza kan mis ik het ook niet. Vind het zelfs nu veel lekkerder zonder!

  • Laat een reactie achter