vegan food inspiratie
Food, Food & Joy, Uitgelicht

Food & joy #12: Wat ik de afgelopen tijd heb gegeten

Elke maand is er weer een nieuwe food & joy. Ik heb inmiddels alweer wat food foto’s verzameld de afgelopen weken dus het is alweer tijd voor deel 12. Weer een lading foodfoto’s wat ik de afgelopen tijd heb gegeten. Zo kun je eventueel de nodige (gezonde) eet inspiratie op doen.Het is een beetje stil geweest op mijn blog, maar uiteraard heb ik ondertussen wel gewoon gegeten om mijzelf in leven te houden 😉 . Ik vind het lastig om balans te vinden in het bloggen en er tijd voor vrij te maken, omdat ik ook nog heel graag andere dingen doe (sporten, koken etc). Gelukkig heb ik over een maandje veel meer tijd ( dan ben ik eindelijk verhuisd 🙂 ) en je kunt er ook vanuit gaan dat er weer meer artikelen online komen. Genoeg inspiratie in elk geval, dus daar ligt het niet aan.

IMG_9023
Taugé, tofu (gekruid met kerrie en tamari), tomatentapenade, komkommer, paprika, tomaat en mijn nieuwe verslaving: witte bonen! Jam. Zelf kruid ik tofu altijd en marineer ik het met tamari. Ik vind ze zelfs lekker als ze sompig zijn.. maar de meeste mensen houden daar niet van. Je kunt tofu wikkelen in een theedoek en er een boek oid op leggen zodat het vocht eruit gaat. Ook een idee: tofu uit de oven is het lekker knapperig.
IMG_9066
Naast witte bonen bestaan er ook zwarte bonen. Ook heerlijk. Dit keer met kiemen ( al is taugé ook een kiem), avocado, tomaat, paprika en vega gehakt! Over een maand ga ik verhuizen en dan ga ik finally mijn binnen moestuin maken inclusief zelf kiemen.. ik ben erg benieuwd hoe geslaagd mijn project gaat zijn haha.
IMG_9470 Salade met noten/rozijn broodje. Rucola, kiemen, tomaat, paprika, komkommer, vega gehakt, wortel en that’s all.
Processed with VSCOcam with f2 preset
De foto verdient geen schoonheidsprijs maar het gaat om het idee. Ik ontdekte pompoenfrietjes, awesome. Pompoen bevat maar weinig calorieën maar vult enorm! Ze staan vanavond ook op de planning. Het is even wat hak en snij werk maar dan heb je ook wat! Gewoon een berg kruiden en genieten maar. Ik was iets te fanatiek met de chilli waardoor tomaat erg welkom was voor de frisheid.
IMG_9498
Ik had nog veel te veel pompoen over, de volgende dag deden ze ook nog goed dienst. Ik at het op met tofu, kikkererwten, rucola, wortel, paprika, bosui, tomaat, kiemen en komkommer.
IMG_9605
Ik ben aan het variëren met mijn ontbijt.. ik eet al heel lang mijn standaard havermout ontbijt. Ingeslepen gewoonte ben ik bang. Dit keer at ik diepvries kersen (in de keukenmachine) met eiwitpoeder, lijnzaad, kelppoeder en pinda’s. Lekker hoor en je krijgt er ook een mooie kleur van 😉 .
IMG_9622
Ra ra, wat zit er in deze salade?
IMG_9650
Ook ging ik weer aan het bakken.. zoals je weet gebruik ik geen eieren meer.. maar chiazaad met water is een topvervanger.
IMG_9660
En dit is het resultaat, zwarte bonen brownie. Dit keer had ik er geen water bij gedaan. De keer daar voor wel, die was smeuiiger en daarom vond ik die meer geslaagd. IMG_9328
Uiteraard eet ik ook gewoon snacks. Zoute popcorn is gewoon vegan 🙂 .
IMG_9468
Noten/rozijnbroodjes met hummus en een salade. Zal een salade mij ooit gaan vervelen?
IMG_9643
De AH heeft nieuwe ‘gezonde’ vegan energierepen. Dit is een cliff koekje.. en ik heb er nog meer gekocht om te testen.. binnenkort zal ik een review schrijven over mijn bevindingen.
IMG_9629
En ik eindig deze post met mijn reuze salade! Tot snel.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer Susanne 6 april 2016 op 19:32

    Wat een leuk idee om te laten zien wat je over een langere periode eet! Ziet er allemaal heerlijk uit! En gezond zeg!

  • Laat een reactie achter