vegan
Food, Food & Joy, Uitgelicht

Food & joy #13: Wat ik de afgelopen tijd heb gegeten

Elke maand is er weer een nieuwe food & joy. Ik heb inmiddels alweer wat food foto’s verzameld de afgelopen weken dus het is alweer tijd voor deel 12. Weer een lading foodfoto’s wat ik de afgelopen tijd heb gegeten. Zo kun je eventueel de nodige (gezonde) eet inspiratie op doen.

Dit keer een extra lange editie met veel food!

vegan
Tomatensoep met cannellinibonen en paprika, kerrie én knoflook. Heerlijk en ik kan zo een paar dagen vooruit! Cannellinibonen zijn sowieso heel lekker, ze zijn een soort van kruising met avocado en boter en bevatten lekker veel vezels 🙂 .
vegan
Ook eet ik vaak genoeg erg simpel. Hier zie je een linzenburger (met munt smaak geloof ik), broccoli, taugé, champignons en kikkererwten.
vegan
Het is wat werk maar het is echt waard! Pompoen(frietjes)! Heerlijk uit de oven.
vegan
Niet de beste foto die er bij zit. Boterhammen met pompoenhummus, tomaten en rucola. Simpel maar lekker.
vegan
Ook heb ik sinds kort een spirelli. Ik was een kookwinkel waar ze superveel kookspullen hebben én blond! Ja dat is toch wel een zwakte van mij. Dit was een uitprobeersel van wortel en courgette. Wortel lukt prima, courgette moet ik nog even ontdekken hoe dit werkt. Vind het nog best wat werk maar ik ben dan ook verwend met mijn keukenmachine.
vegan
Gegrilde groenten met tempé met satésaus. Simpel maaltje na het werk.
vegan
Nog een broodje, dit keer naturel hummus ( ja beetje verslaafd aan hummus momenteel) met gedroogde tomaat en rucola.
vegan
Ik had nog quinoa liggen dus dat maakte ik klaar met pompoen, champignons en een burger en tamari.
vegan
Best wat broodjes de afgelopen tijd gegeten haha. Ik probeerde kaas van willemsburger (is veganistische kaas), vond het wel oké maar van mij hoeft het niet. Wel leuk voor een keer. Op de achtergrond zie je watermeloen! Ja, het seizoen is weer begonnen. Ik moet hier nog wel een goede marktkraam vinden die hele grote watermeloenen verkopen want in de supermarkt is het achterlijk duur (en best wel een kleine meloen).
vegan
Ook ging ik met een vriendin naar een foodfestivalletje. Er stond een veganistisch kraampje en daar hebben we een broodje kikkererwten/bonenburger met groenten gegeten. Was heel lekker en vullend.
vegan
vegan
In het weekend maakte ik weer eens pizza. Dit keer met onder andere pesto (van de AH is die zonder kaas) met tofu en nog meer lekkers.
vegan
Het recept van bananenbrood is erg populair op mijn eetfabriek. Afgelopen weekend had ik zin om het weer eens te maken, maar dan zonder ei en zelfs zonder dadels (niet in huis). Was nog steeds heerlijk.

Heb jij nog lekkere dingen gegeten of iets ontdekt/geproefd wat echt een aanrader is? Ik ben benieuwd!

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Sandra 22 mei 2016 op 10:59

  Tamari? Nog nooit van gehoord! Ga het direct even Googlen zo haha. Handig dat je een spirellu hebt gekocht. Wij hadden er ook eentje van de Blokker, maar die werkte voor geen meter helaas. Hopelijk kan ik snel een goede vinden die wél werkt! Je kan er zo veel lekkere dingen mee maken. 🙂
  Ben nog steeds benieuws naar kikkererwten. Heb ze nog nooit op! Oeh en ik vind jouw pizza er erg lekker uit zien ook. Eigenlijk alles in dit overzicht hihi!

  • Reageer marlijn 22 mei 2016 op 18:38

   Tamari is een soort sojasaus, ik gebruik het meestal als marinade 🙂 . Ja die slierten zijn ook nog eens fotogeniek haha. Geen kikkererwten? Foei! Haha het is ook niet echt standaard en je komt het ook niet veel tegen, behalve in curry’s ofzo. Dankjewel 🙂

 • Reageer Sanne 21 juni 2016 op 10:17

  Ziet er allemaal heerlijk uit!! Vooral dat bananenbrood zonder ei klinkt super!

 • Laat een reactie achter