inspiratie gezond eten
Food, Food & Joy

Food & Joy: wat ik de afgelopen tijd heb gegeten #4

Toen ik net de vorige food & joy terug keek, zag ik dat er best weinig foto’s waren. Tijd dus voor een inhaalslag! Weer een lading foodfoto’s wat ik de afgelopen tijd heb gegeten. Zo kun je eventueel de nodige (gezonde) eet inspiratie op doen. Ik vind het trouwens nog best lastig om warm eten te fotograveren omdat mijn lens dan steeds beslaat.. misschien toch mijn fotografieskills wat verbeteren de komende tijd 😉 . 

foodie
Laten we eerst beginnen met een raadsel. Rara welke foodfoto hoort hierbij? (dus wat ik eet ik hier.. je kan kiezen uit de onderstaande foto’s!). Succes. Zet het antwoord in een reactie!
gezond eten inspiratie
Op instagram plaatste ik deze foto ook al en het recept volkoren wraps staat ook op de site. Op deze foto zie je mijn eigen gemaakte wraps.. ja het is gelukt en was erg lekker!
gezond eten inspiratie
Dit was nog een niet zelf gemaakte wrap, maar het ging hier natuurlijk om de topping 😉 .

gezond eten inspiratie  gezond eten inspiratie

Links  zie je broodje lekker: broodje met geitenkaas, tomaat, komkommer, rucola, ui, knoflook, gerookte kip en later kwamen daar ook nog warme paprika en champignons bij.. hmm lekker en makkelijk als lunch of avondeten. Rechts zie je een bak yoghurt met kaneel en sesamzaad. Vond het wel een mooie foto.
gezond eten inspiratie gezond eten inspiratie
Links: Ik had weer zin in groentelasagne, was weer smullen. Rechts: broodje overheerlijk: lijkt verdacht veel op het broodje hiervoor maar hier ziet geloof ik geen kip en huttekase ipv geitenkaas in.
gezond eten inspiratie

Bananenpannekoekjes! Ook lekker zonder aardbei. Je moet vooral wat geduld hebben want moeilijk is het zeker niet.


Voor dit ontbijtje moet je ook wat wachttijd inplannen, hij moet namelijk een half uur in de oven. Eigenlijk is dit mijn standaard havermoutontbijt alleen dan met een ei en cacao. Lekker warm uit de oven!
gezond eten inspiratie gezond eten inspiratie
Afgelopen week was ik ook in de bakstemming en heb ik deze banaancacaohavermoutmuffins gemaakt. Lekker zacht door de banaan.
gezond eten inspiratie gezond eten inspiratie

En maakte ik ook weer eens de hartige havermoutkoekjes. Rechts zie je het deeg voor mijn zelfgemaakte brood.. een paar foto’s verderop zul je het eindresultaat zien.. wat een spanning.
gezond eten inspiratie
Dit was lekker. Aardbeien geblend samen met kwark, eiwitpoeder en nog een paar losse aardbeien erover heen.
gezond eten inspiratie
Grote trek vroeg om grote maaltijd. Spaghetti met champignons, kip, spinazie, courgette, pijnboompitten en uiteraard knoflook. Ik heb geen saus nodig omdat de knoflook het voor mij genoeg op smaak maakt.. maar ik ben dan ook erg makkelijk.
gezond eten inspiratie  gezond eten inspiratie
En jawel… zoals je ziet mijn eigen gemaakte speltbrood. Hij is vrij compact, dit komt omdat ik alleen volkoren speltmeel heb gebruikt en geen bloem (zoals bijna alle broden). Hij was trouwens heerlijk om zo op te eten zonder iets erop! Als het goed is komt vrijdag het recept online. Rechts: makkelijke en kleine maaltijd voor het sporten. Asperges, broccoli, ui, feta en beetje kip.
gezond eten inspiratie
Links: kikkererwten met berg groenten en knoflook, zo makkelijk en lekker. Rechts: heerlijke aardappeltjes met avocadodip naar het recept van de groene meisjes. De aardappels kocht ik bij de Ekoplaza (met de naam Laura). Laatst was ik er weer en toen hadden ze ‘haar’ niet meer.. maar wie weet binnenkort wel. (Dit kun je wel met andere aardappels doen maar dit vond ik hele lekkere aardappels, ik eet nooit aardappels dus als ik ze eet wil ik wel lekkere. )

gezond eten inspiratie
Saladetijd. Ei, kip, tomaten, rucola, bleekselderij, huttekase, komkommer en paprika. Prima.


Nog een keer kikkererwten met boontjes, broccoli, courgette, paprika, ui etc.

eten
En tegenwoordig mijn favoriete tussendoortje: bosbessen (uit de diepvries) in de keukenmachine, samen met rijsteiwit en kwark en dan lekker oppeuzelen.. net een ijsje!

En.. welke foodfoto denk je dat er bij de eerste foto hoorde? Ik ben erg benieuwd 😉

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Kim | liveisanadventure.nl 26 mei 2015 op 14:07

    Haha, de eerste foto is vast van de spaghetti? 😉 Wat een lekkere dingen heb je gegeten zeg! Jumm!

    • Reageer marlijn 26 mei 2015 op 21:48

      Hij was wel een beetje makkelijk hé, klopt helemaal! 😉

    Laat een reactie achter