food & joy
Food, Food & Joy

Food & Joy #6: Wat ik de afgelopen tijd heb gegeten

Elke maand is er weer een nieuwe food & joy. Ik heb inmiddels alweer wat food foto’s verzameld de afgelopen weken dus het is alweer tijd voor deel 6. Weer een lading foodfoto’s wat ik de afgelopen tijd heb gegeten. Zo kun je eventueel de nodige (gezonde) eet inspiratie op doen.

food & joy food en joy

Beide foto’s maakte ik tijdens mijn hardlooprondje, lekker in de avondzon. Dit is geen eten maar wel joy natuurlijk 😉 .
salade
Een avond hiervoor maakte ik van oa avocado en spinazie pesto en ik had nog spaghetti over dus dit was mijn lunch. Koud was het ook erg lekker. Er zit paprika, komkommer, slamengsel en huttekase door heen.
food & joy
De sneeuwlaag die je ziet zijn edelgistvlokken. Ik maakte weer eens groentelasagne en sneed de courgette in dunne plakken met een kaasschaaf.
spagehtti
Dit at ik dus de avond ervoor..met tempé, knoflook en champignons. Jammie.
food en joy
Ook was ik deze maand bij mijn ouders en aten we omelet en deze lekkere salade met aardbeien uit eigen tuin. Verder zit hier kiwi, avocado, tomaatjes, geitenkaas, walnoot, rucola en ik geloof ook postelein door.
food en joy
food en joy
Er gaat natuurlijk geen maand voorbij zonder baksel. Ik maakte een gezonde variant van de welbekende ontbijtkoek. Hij is heerlijk en heeft de zelfde smaak als ontbijtkoek.. lang leve koekkruiden 😉 .
hummus
Ook maakte ik hummus (zonder olie), lekker om groenten in te dippen of door een salade. Het recept zet ik binnenkort online.
food & joy
Spinazietaart staat hier nu wekelijks op de menukaart, want hij bevalt er goed. Het recept kun je hier terug vinden.
Pizza
Ook een terugkerend recept is de speltpizza, die al met heel veel verschillende toppings is gemaakt. Hier heb ik broccoli, feta, courgette, champignons, feta, edelgistvlokken, knoflook en klein beetje spinazie op gedaan. Goed vullende maaltijd en ik eet zo makkelijk 300-400 gram groenten!
recept summerrolls
Ook at ik deze maand summerrolls, die ook online staan. Lekker tijdens warme dagen of als je geen zin hebt in koken.. maar dat heb ik natuurlijk nooit! Haha jawel hoor, maar dit komt niet heel vaak voor.
recept frisse salade
Watermeloensalade
woehoee. En aan het begin van deze maand hadden we dus lekker weer.. ja het is bijna niet meer voor te stellen met deze herfstige dagen. Ik moet zeggen dat ik het niet heel erg vind. Hardlopen is zo een stuk aangenamer evenals slapen. Maar dit weekend wordt het weer mooi, dus kan ik weer zomerse gerechten maken.

Nog (eet)plannen voor dit (zonnige?) weekend?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reageer Monique | WritingMonique 1 augustus 2015 op 17:36

  Lekker Lekker! Die watermeloensalade ziet er heerlijk uit!

 • Reageer Desiree 2 augustus 2015 op 17:14

  Oh lekker! Wat een heerlijk eten bij elkaar!

 • Reageer Anne-Sterre 3 augustus 2015 op 19:13

  Oh wat een heerlijkheid! Ziet er echt goed uit 🙂

 • Reageer Nadeche 3 augustus 2015 op 23:27

  Ik kan niet kiezen wat er nou het beste uitziet, want het ziet er allemaal heerlijk uit! Nou ben ik ook een enorme vreetzak, haha.

  Veel liefs,
  Nadeche

  • Reageer marlijn 5 augustus 2015 op 11:38

   Dankjewel, eten vind ik ook altijd een feestje 😉 .

  Laat een reactie achter