food & joy 7
Food, Food & Joy

Food & Joy #7: Wat ik de afgelopen tijd heb gegeten

Elke maand is er weer een nieuwe food & joy. Ik heb inmiddels alweer wat food foto’s verzameld de afgelopen weken dus het is alweer tijd voor deel 7. Weer een lading foodfoto’s wat ik de afgelopen tijd heb gegeten. Zo kun je eventueel de nodige (gezonde) eet inspiratie op doen.

food & joy

Osawacake maakt ik laatst zelf. Af en toe haalde ik dit bij de Ekoplaza, maar ik wist dat in het kookboek van Rens Kroes het recept hier voor stond.. hoog tijd om het zelf eens te maken. Helemaal gelukt! Ik heb de plakken in de vriezer gedaan, is er goed voor geschikt! Het recept van Rens vind je hierrrr.
recept: amaranth
Nog meer eten gemaakt uit kookboeken. Deze amarantsalade is gebaseerd op het recept naar Vegadutchie. Mijn review kun je hier lezen en het recept voor deze salade staat hier op mijn blog.

eten
Mijn chiapudding ontgroening zag er zo uit. Door de combinatie van notenpasta, kiwi en vanille vond ik het best lekker maar ik vond het te waterig. Het vulde wel heel goed! Daarnaast vind ik zo puur notenpasta niet lekker, dus wel handig om het zo op te maken. Ja hier een echte pindakaashater!
eten
Tijdens de paar dagen weg in Den Bosch at ik deze risotto, meer kun je hier lezen.

food & joy
Tijdens deze dagen weg bezochten we ook de tuinen van Apeltern. Was erg leuk en veel moois gezien.
eten
Met het tosti-apparaat grilde ik courgette en aubergine. Aanrader! Dit aten we met kikkererwten en een vegahap.
eten
Zo zag de hele Osawacake eruit, zoals je ziet is het vrij ‘hard’ en niet te vergelijken met een standaard cake. Wel heel lekker, een beetje een appeltaartachtige smaak. Je ziet er gegarandeerd vol van!
food & joy
Linzensalade als lunch/avondeten. Lekker met kapucijnen, spinazie, tomaat, huttekase, avocado, knoflook & wortel.
food & joy
“Gezonde” tiramisu door mijn moeder. Ik stuurde haar het recept want mijn moeder is gek op dit toetje. Deze is gemaakt van onder andere honing, aarbei, kwark, havermout, lange vingers en amaretto geloof ik .
food & joy

Wekelijks eet ik wel wraps. Deze heb ik gevuld met rauwe ui & knoflook. Verder nog tempé, broccoli, champignons en huttekase.
food & joy
Ook maak ik meestal op zaterdag soep: tomatensoep met verse basilicum en tempé. Ik kruid het meestal met veel kerrie/paprika kruiden. Lekker!
food & joy
Tijdens het uiteten in Den Bosch hadden ze water in zo’n fles met een vis erin. Grappig toch. Ik schrok me dood in het begin, dacht dat het echt was haha.
food & joy
Wortel, soort van bosui, rucola, boontjes en aardappelen uit mijn ouders moestuin. Dit at ik met nog wat kikkererwten en tempé bij de vuurkorf in het avondzonnetje.
food & joy
Lunch to go. Huttekase, avocado, veldsla, tomaat, quinoa, hennepzaad en verder weet ik het niet. Lekker was het in elk geval.
food & joy
En dan sluit ik af met een makkelijke maaltijd. Ideaal voor als je geen zin hebt in koken. Volkoren boterham met tempé, huttekase, slamix, komkommer, paprika, tomaat.

Best wel weer wat recepten uitgeprobeerd de afgelopen tijd. Vind ik erg leuk om te doen want er is zoveel te ontdekken! Heb jij nog nieuwe recepten uitgeprobeerd of weet je nog een goed recept? 

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

 • Reageer Sofie - Natuurlijk blond en gezond 1 september 2015 op 08:38

  Haha, pindakaashater meets pindakaaslover. Ik ben echt verslaafd aan pindakaas 😀 Die osawacake ziet er super goed uit! Eigenlijk zien al je gerechtjes er heerlijk uit! En vooral ook die kikkererwten! Heb je daar iets speciaals mee gedaan?
  Fijne week! Sofie x

  • Reageer marlijn 1 september 2015 op 18:50

   Haha ja ieder zo zijn ding 😉 . Thanks! Kikkererwten kruid ik met (veel) kerrie/paprikapoeder/kurkuma. Jij ook een fijne week!

 • Reageer Anne-Sterre 1 september 2015 op 09:57

  Grillen in een tosti-ijzer? Klinkt als iets wat ik niet gauw zal doen maar misschien wel de moeite waard is.

  • Reageer marlijn 1 september 2015 op 18:49

   Ja bij gebrek aan grillpan, komt op het zelfde neer haha.

 • Reageer Laura 2 september 2015 op 14:50

  Wat slim om met een tosti ijzer aubergine en courgette te grillen! Echt nog nooit aan gedacht

 • Reageer Talitha 4 september 2015 op 15:47

  Geen pindakaas lusten hoe bestaat het! Haha, ik ben nogal verslaafd eraan.
  Die osawacake lijkt me echt super lekker, ook maar eens proberen!
  Lekker dingen heb je gegeten, veel kikkererwten haha, love it (:

 • Laat een reactie achter