food & joy
Food, Food & Joy

Food & joy #8: Wat ik de afgelopen tijd heb gegeten

Elke maand is er weer een nieuwe food & joy. Ik heb inmiddels alweer wat food foto’s verzameld de afgelopen weken dus het is alweer tijd voor deel 8. Weer een lading foodfoto’s wat ik de afgelopen tijd heb gegeten. Zo kun je eventueel de nodige (gezonde) eet inspiratie op doen.food & joy
Deze maand probeerde ik best wat recepten uit verschillende kookboeken uit. Onder andere uit het kookboek The green kitchen. Hier at ik falafelballetjes in een koolblad met twee frisse dressings (heel easy te maken trouwens).
food & joy
Ook keek ik verschillende documentaires over plantaardig eten: Cowspiracy en Forks over knives (review lees je hier). Erg interessant om te zien en ook best schokkend, vooral Cowspiracy (aanrader!).
Ik wil dus thuis ook zoveel mogelijk plantaardig eten en dit lukt al aardig. Ik eet al geen kwark meer, ik krijg hier sowieso best snel last van. Hier zie je zijden tofu gemengd met bosbessen, kiwi en rijstproteïne. Ik las dat zijden tofu een beetje lijkt op kwark, dit klopt wel alleen vind ik gewoon soja yoghurt een stuk lekkerder. Wel handig om zijden tofu te gebruiken in een kwarktaart of monchou oid.

food & joy
De gedroogde tomaten heb ik helemaal ontdekt, deze gooi ik dan tegenwoordig over al mijn salades heen.
food & joy
Ik maakte energie repen uit het kooboek van Vegadutchie.. mét chocolade dus het kon niet verkeerd gaan en dat ging het dus ook niet 😉

food & joy
Pizzatime, al lijkt mijn pizza niet op een ‘gewone’ pizza. Ik gebruik al tijden geen kaas meer op de pizza en ik mis het ook niet. Het is dan ook geen vette pizza en vult heel erg.. hier zat denk ik 400 gram groenten op, edelgistvlokken en blokjes tofu.. lekker knapperig omdat ze uit de oven kwamen!

food & joy
Banaan, avocado, cacao en een beetje honing.. voila een chocolade moment! Vult heel goed!

food & joy
Ook maakte ik deze maand een plantaardige quiche. Dankzij deze quiche ontdekte ik dus de gedroogde tomaten.. jeej.

food & joy food & joy
En ik maakte zelfgemaakte wraps van alleen volkoren meel, easy en vullend in vergelijking met de wraps uit de supermarkt. Ik vulde deze met niet heel veel spannends: kikkererwten, sla en huttekase.

food & joy
Linzensalade met quinoabloemkoolkoekjes uit het kookboek The green kitchen.

food & joy food & joy
Dit is voor mij echt een gerecht als ik zin heb in eten maar geen zin heb in koken.
Amarant lauwwarme salade: boontjes, tofu, tomaat, wortel en een beetje sojasaus.

food & joy
Ik maakte ook brood, nouja ik deed de ingrediënten in de broodbakmachine. Mijn ouders hadden deze nog ergens staan en gebruiken hem nooit, ik mocht hem dus wel hebben. Het bevalt mij goed, aangezien ik niet vaak brood eet is dit ideaal. Ook lekker vers en geen onzinnige toevoegingen. Daarnaast kun je makkelijk met de ingrediënten spelen: hartig of zoet brood? Appeltje eitje 😉

food & joy
Bonen daar ben ik nooit dol op geweest, daarom eet ik ze nooit. Ik vond het wel tijd om ze weer eens te proberen. Helaas nog steeds geen fan, wel prima door een salade.

food & joy
En ik eindig natuurlijk met taart! Kwarktaart om precies te zijn: magere kwark, bosbessen, vanille stokje & zonnebloempitten en dadels als bodem. Mijn broers waren hier wat minder gecharmeerd van, maar wat niet is kan nog komen 😉 .

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 • Reageer saskia 30 september 2015 op 09:35

  Het ziet er allemaal echt ontzettend lekker uit. Zelf wil ik ook nog eens energierepen maken. Gedroogde tomaten gebruiken wij ook vaak voor de salade.

  • Reageer marlijn 30 september 2015 op 21:00

   Energierepen zorgen zeker voor energie en het is best makkelijk te maken. Alleen noten zijn wel wat duur, maar je kunt niet alles hebben 😉

 • Reageer Nesrin 30 september 2015 op 12:38

  Het ziet er allemaal heerlijk uit, vooral banaan, avocado, cacao en een beetje honing. YUM.

 • Reageer Ysanne 30 september 2015 op 12:50

  Leuke rubriek! Lekkere dingen heb je gehad 🙂 Die quiche ziet er heerlijk uit.

 • Reageer Anne-Sterre 30 september 2015 op 19:15

  Ik vind kwarktaart juist heerlijk en deze variant ziet er ook prima uit!

  • Reageer marlijn 30 september 2015 op 21:01

   Thanks, ik kan beter taart maken voor mijn lezers 🙂

  Laat een reactie achter