food lekker vs niet te eten
Food, Uitgelicht

Food: lekker vs niet te eten

Opeens kwam het idee naar boven om een artikel te schrijven over wat ik heerlijk vind om te eten en wat ik liever laat staan. Ook leuk om later weer terug te lezen en te bekijken of ik het er dan nog steeds mee eens ben! Ik ben ook heel benieuwd naar jullie lijstjes, wie weet kunnen we elkaar inspireren. 

Niet te eten

food: lekker vs niet te eten
Amandelspijs: vooral in deze tijd van het jaar zijn ze er weer. Ik laat ze graag aan mij voorbij gaan.
Marsepein: eigenlijk is marsepein puur suiker en ik als zoetekauw zou dit lekker moeten vinden, maar op een of andere manier vind ik het maar niks. Scheelt dat het toch niet bijdraagt aan de gezondheid 😉
Zuurkool: Al heel wat jaren geleden dat ik zuurkool heb gegeten, maar nog steeds staat dit me tegen.
Sushi: half Nederland wordt dol van sushi maar ik hoor hier niet bij. Witte rijst vind ik sowieso al niet zo spannend en al helemaal niet als het koud is.
Pindakaas: de geur alleen al. Pinda’s lust ik trouwens wel evenals satésaus.
Ik ben vegetariër, maar toen ik nog wel vlees at vond ik eigenlijk alleen nepvlees lekker, tenminste zo noemde ik het: vissticks, burger etc. maar biefstuk of lever… ik snap niet dat je daar van kan genieten.
Boter: als er ook maar een klein laagje boter op zit dan eet ik het al niet meer op, uitgezonderd bij hagelslag.
Bounty: gelukkig mis ik hier niks aan, maar hierdoor dacht ik altijd dat ik kokosnoot überhaupt heel vies vind, maar ik vind kokosnootwater/melk best te doen.
Melk: alle soorten melk vind ik vies, ik heb nooit melk gelust en nu ik plantaardig thuis probeer te eten is dit dus alleen maar mooi meegenomen 😉
Meloen: dus niet watermeloen maar de gele meloen, vind het een hele vieze smaak hebben
Huzarensalade: ik lust het wel, maar echt lekker vind ik het niet.. het is vooral mayonaise met aardappel en een verstopte doperwt. Salade vind ik dan ook niet het goede woord.

En dit vind ik wél lekker

food: lekker vs niet te eten
Salades
: veel groenten los van elkaar zijn wel prima maar niet superlekker ofzo, maar als je het dan combineert dan kan ik hier echt van genieten. Daarom eet ik ook elke dag een salade. De kant en klaar salades vind ik minder lekker omdat hier vaak droge pasta/aardappel door heen zit en als je de dressing erbij niet gebruikt smaakt dit vaak nergens naar. Zelf doe ik er bijna nooit een dressing over op mijn eigen salade omdat ik het kruid en door bjiv. tofu, avocado en gedroogde tomaten geef het voor mij genoeg smaak
Chocolade: vooral met hazelnoten er door heen. Ik vind vego en tony’s de lekkerste chocolade tot nu toe. En heel veel dingen die met chocolade gemaakt zijn vind ik lekker uitgezonderd toetjes als in vla en puddings.
Brownie: ik vind vooral de brownie van een bepaalde pub een stad verderop heel lekker en verslavend. Dit is uiteraard de ongezonde versie haha en ik kom er niet zo vaak dus dat scheelt 😉 . De gezondere variant met zoete aardappel is een goede tweede. Oja, dit is eigenlijk ook weer chocolade hé.
Watermeloen: heerlijk, vooral op warme dagen kan ik zo een hele meloen op.
Kaas: vooral komijnekaas of andere soorten ‘speciaal’ kazen, al heb ik vrijwel nooit kaas in huis en staat het me ook steeds meer tegen door wat ik er allemaal over gelezen/gezien heb. Ik denk dan ook dat ik kaas prima kan missen en als ik over een half jaar weer zo’n rijtje maak hij er hopelijk ook niet meer in staat 😉
Breekbrood: wat heel knapperig en luchtig is, ook gewoon lekker zonder beleg!
Eigenlijk vind ik alle soorten fruit lekker maar kiwi, banaan, aardbei, ananas en peer springen er voor mij wel uit.
Noten: cashewnoten, pecan en pistache zijn denk ik mijn lievelings.
Vanille: en dan bedoel ik het poeder die je eruit schraapt, heerlijk door baksels of sojayoghurt.
Ijs: vooral bananen uit de vriezer in combinatie met bijv. ananas en in de keukenmachine, jam!

Uiteraard is mijn wat ik heerlijk vind om te eten nog veel langer, maar anders wordt het zo’n lange waslijst. Dat wil ik jullie niet aan doen. Neem dit lijstje gerust over of laat je reactie achter. Pindakaaslovers ik hoop dat ik jullie niet teveel heb beledigd 😉 .

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

9 Reacties

 • Reageer Ysanne 30 oktober 2015 op 13:11

  Hmm ja ijs en brownies, maar marsepein vind ik toch ook wel heel lekker hoor haha (al is het super slecht voor je maar ok).

  • Reageer marlijn 30 oktober 2015 op 14:25

   Achja af en toe heeft een mens dat gewoon nodig toch 😉

 • Reageer Hilde 30 oktober 2015 op 18:01

  Zuurkool en bount’s vind ik ook echt niet lekker! Verder ‘leer’ ik nu steeds meer te eten, olijven, kappertjes, brie, geitenkaas en aubergine vond ik echt niet te vreten maar nu heel lekker :p

  Goed idee trouwens dat bananenijs met ananas! 😀

  • Reageer marlijn 31 oktober 2015 op 22:33

   Haha grappig hoe je smaak zo kan veranderen. Zeker doen, grote aanrader!

 • Reageer Nesrin 31 oktober 2015 op 09:39

  Leuk zo een lijst als zoetekauw hoef ik ook geen marsepein en hier ben ik wel heel blij mee 😉

 • Reageer Sandra 31 oktober 2015 op 13:57

  Meloen is echt mijn favoriete eten. Vooral galia meloen! Hoe kan je dat nou niet lekker vinden? Haha, grapje! Pindakaas vind ik trouwens ook super smerig. Die lucht alleen al, bluegh!

 • Reageer Linda 3 november 2015 op 07:33

  Iew, amandelspijs en marsepein vind ik ook echt heel vies, en zuurkool ook niet echt. De rest lust ik wel, alleen noten zo los maak je mij dan weer niet heel blij mee, ik wil er dan wel iets “bij” voor ik het echt lekker vind 😉

 • Reageer Rlma 8 november 2015 op 08:10

  Haha grappig lijstje, er is best veel wat ik juist wel lekker vind. Maar met vlees heb ik ook niet zo veel ondanks dat ik geen vegetariër ben

 • Reageer Daenelia 18 november 2015 op 17:42

  Misschien eens proberen om zélf pindakaas te maken. Want dat kan echt heel lekker zijn, als je wél van pinda’s en satésaus houdt.
  Marsepein is ook niet aan mij besteed, maar een goed gebakken biefstuk, niet te rood, maar goed rosé, is toch wel erg lekker. Niet elke dag natuurlijk, maar zo eens in de zoveel tijd, yum 🙂

 • Laat een reactie achter