hoe bevalt plantaardig eten
Food, Uitgelicht

Hoe bevalt plantaardig eten #2

Halverwege november plaatste ik het eerste blogartikel over hoe plantaardig eten thuis bevalt. Inmiddels leven we alweer een paar maanden verder en is het hoog tijd voor een update! Hier kun je deel 1 trouwens vinden.
hoe bevalt plantaardig eten

Kaas

De vorige keer schreef ik dat ik best moeite had met kaas. Ik kan je vertellen dat ik sindsdien alleen nog buiten de deur kaas heb gegeten. Thuis heb ik geen kaas meer gegeten. Misschien omdat ik dus buiten de deur nog wel kaas heb gegeten ik er sowieso natuurlijk minder behoefte aan had. Sinds 1 december heb ik een nieuwe baan en daar kan ik altijd lunchen. Ik kan tussen verschillende broodjes kiezen en er is een saladebar. Op pindakaas na is er geloof ik niks veganistisch qua beleg. Meestal kies ik een salade, om toch wat eiwitten binnen te krijgen neem ik af en toe wel een ei. Soms neem ik ook een broodje met kaas en ei, omdat ik die salade dan wel zat ben. Er is geen enkele andere veganist (in wording), dus dat maakt het natuurlijk niet makkelijker. Wel wil ik binnenkort mijn eigen salade meenemen, omdat ik dan gewoon echt eet wat ik wil eten.

hoe bevalt plantaardig etenSociaal

Aan al best wat mensen heb ik verteld dat ik thuis plantaardig eet en dit ook buiten de deur wil gaan doen. De reacties vallen me erg mee, de meeste mensen zijn positief. Uiteraard krijg ik wel de vraag hoe ik dat dan doe. De meeste mensen zeggen dat ze het niet zouden kunnen. Eigenlijk zien mensen vooral uit praktisch oogpunt een moeilijkheid, maar vinden de gedachten dus wel goed. Daar ben ik blij om, want ik had wel meer tegenstand verwacht. Al heb ik dat ook gedacht hoor, dat vind ik het grootste nadeel het ‘verdedigingen’ en niet overal op in gaan.. maar dat komt vanzelf wel denk ik. Eén opmerking vond ik wel echt heel erg: “de dieren zijn toch al dood”.. ja gemaakt voor jou ja, om op te eten. Maar ik reageerde met het antwoord: “dit is mijn keuze”. Tegen het sociale stuk van het eten zag en zie ik dan ook nog steeds het meeste op, maar ik heb al veel verhalen gelezen hierover en die stellen mij wel gerust 🙂 .
Bij deze nog een top 10 vragen/grappen van non-vegans door Lisa.

Boodschappen

Inmiddels let ik in de supermarkt ook op dierlijke ingrediënten en daar blijf ik me toch over verbazen. Ik bedoel waarom zit er in paprikachips melk? Niet dat je chips nodig hebt, maar gewoon ter voorbeeld. Best bizar toch? Maar ook in vanille ijs (niet in alle hoor 😉 ) zit soms bevergeil, dit vertelde ik mijn vriendinnen en die wilde dit ijs gelijk niet meer hebben. Als je er op gaat letten zitten er in de gekste producten dierlijke ingrediënten. Wist jij dit?

hoe bevalt plantaardig eten
Vleesvervangers

Zelf ben ik niet zo’n fan van vleesvervangers, maar af en toe is het gewoon handig. Alleen bijna alle burgers oid zijn toch nog met melk of ei, jammer de bammer. Geeft wel weer extra motivatie om zelf iets te maken wat ook veel lekkerder is. Ik moet wel zeggen dat ik wat minder nieuwe recepten probeer en wat makkelijker kook, omdat ik nu weinig vrije tijd heb doordeweeks. Ook moet ik hierin nog een beetje mijn draai vinden. Ik hoop dat ik rond maart verhuisd ben en dan heb ik gelijk een stuk meer vrije tijd en kan ik hier ook weer meer energie insteken 🙂 . Ik kan niet wachten!

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reageer Lisa 12 januari 2016 op 08:03

  Super leuk artikel Marlijn! Keep up the good work! En ja verbazingwekkend he? waar allemaal dieren in verwerkt zijn! Heel veel liefs, Lisa

 • Reageer Susanne 12 januari 2016 op 13:52

  Heel leuk dat je bent begonnen met plantaardig eten! SUPER! Zo herkenbaar dat je je kan verbazen waarom er dierenproducten in sommige etenswaren zit… Bizar.

 • Reageer Laura 12 januari 2016 op 16:38

  Wat… zit er melk in paprikachips? Dat is echt vreemd en verbazingwekkend.

 • Reageer Sandra 12 januari 2016 op 21:49

  Die troep in al dat eten hoef ik ook niet hoor! Melk in chips, doe normaal. Nergens voor nodig! Maar goed, het scheelt al dat ik al die dingen niet eens mag eten, haha. Ik ben er zeker van dat plantaardig eten heel goed voor je is.

 • Laat een reactie achter