salade idee
Ontbijt & lunch, Recepten

Ideeën om je salade te pimpen

Vaak eet ik als lunch een salade. Met de juiste ingrediënten vult het goed, je kan eindeloos mee variëren en het is vaak maar een kleine moeite. Als je overstapt van de boterham naar de salade lijkt het misschien veel werk, maar je bent er binnen 5 minuten mee klaar. Ik maakte toen ik nog werkte elke avond mijn salade al klaar, dus in de ochtend heb je er geen om kijken meer naar. Bij deze ideeën om je salade te pimpen.

Salade idee
Wat ik (vaak) gebruik in een salade:

– Avocado: dat maakt de salade smeuïg en ik gebruik daarom nooit een dressing omdat ik het met avocado overbodig vind.
– Paprika: geeft een beetje de bite aan je salade, maar paprika behoort wel tot de nachtschadefamilie. In dit artikel van Voedzo kan je er meer over lezen.
– Rucola: ik vind alleen rucola niet lekker maar de combinatie met andere groentes wel! Al moet ik altijd wel goed kauwen op rucola anders verslik ik me er snel in.
– Tomaat: al eet ik dit de laatste tijd niet zoveel meer, ik kies wel voor de biologische versie omdat ik die lekkerder vind. Daarnaast is de ‘gewone’ tomaat één van de meest bespoten groenten. Ook is hij een familielid van de nachtschadefamilie.
– Feta: net zoals rucola vind ik de combinatie met andere ingrediënten lekker. Het is wel zout/vet dus ik neem er nooit veel van. In plaats van feta kan je ook Hüttenkäse nemen. Ook een aandachtspunt voor mezelf haha.
– Komkommer: geeft een frisse smaak, ook al vinden veel mensen het smaakloos. Ik neem meestal wel de biologische variant want de gewone heeft een beetje een plastic smaak en vaak relatief veel bespoten.
Champignons: Als ik een omelet bak, bak ik meestal een paar champignons mee. Ik vind het een hele lekkere combinatie.
– Ei/Omelet: In mijn salade doe ik vaak een gekookt ei en als ik thuis ben maak ik vaak een omelet. De omelet snijd ik in stukjes en meng ik met de rest van de groentes.
– Kiemgroenten: Ze zijn leuk als afwerkingsdecoratie maar vooral heel voedzaam. Je hoeft het alleen toe te voegen aan je bord en voila.
– Kruiden: Meestal gebruik ik Italiaanse kruiden (oregano- basilicum) maar je kan natuurlijk ook mint of heel iets anders gebruiken.

SaladeideeSalade idee

Nog meer ideeën

Naast mijn opgenoemde lijstje kun je natuurlijk nog veel andere ingrediënten toevoegen.
Bijvoorbeeld: (bos)ui, wortel (geraspt),  knoflook. radijs, spinazie, noten, quinoa, pesto, geitenkaas, vlees (zoals kip), vis( zoals tonijn/zalm), extra vierge olijfolie, citroensap, olijven en pitten/zaden.

Welke ingrediënten gebruik jij vaak in je salade?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Sander 1 februari 2015 op 16:42

    Zelf echt een liefhebber van avocado. Zeker in een salade is het altijd goed. Een beetje honing of balsamicoazijn zorgen vaak ook voor een bijzondere smaaktoevoeging!

    • Reageer marlijn 1 februari 2015 op 19:43

      Ja avocado is veelzijdig, je kan er zelfs chocoladepasta van maken! Balsamicoazijn is zeker een goede tip, thanks.

    Laat een reactie achter