keukenmachine kopen
Baksels, Food, Recepten

Keukenmachine kopen? Ik vertel alles over mijn keukenprins

Erg blij ben ik met mijn keukenprins. Tijdens mijn zoektocht naar gezonde recepten, kwam ik erachter dat een keukenmachine erg handig is. Zelf had ik alleen een blender van de Action waarbij één noot malen ongeveer al te veel was. Niet zo’n succes dus. Ook heb ik daar gelijk van geleerd; goedkoop is duurkoop. Eerder was ik nooit zo van het koken en al helemaal niet van het zelf bakken, maar zo zie je maar weer dat iedereen kan veranderen.

Mijn keukenmachine heb ik nu denk ik driekwart jaar. In het begin gebruikte ik het niet gelijk heel veel, maar probeerde ik wel recepten uit die ik anders niet (of met zeer veel moeite) kon maken. Op een gegeven moment kreeg ik door wat elk onderdeel precies kon en dat bijvoorbeeld bananenbrood echt snel te maken is. Het enige nadeel van een keukenmachine is dat je hem moet schoonmaken, maar uiteindelijk is dat bij alles natuurlijk zo. Ik spoel de kom altijd gelijk af na gebruik, dus veel moeite hoef ik er verder niet voor te doen. Je kunt hem trouwens ook in de vaatwasser zetten, als je die hebt. 

Welke heb ik?

Zelf was ik dus driekwart jaar geleden op zoek naar een keukenmachine en was ik maar wat benieuwd naar ervaringen. Ik kan na driekwart jaar mijn ervaring wel delen gok ik. Mijn keukenmachine is van het merk Kenwood en dit is een goed keukenmachine merk kwam ik achter tijdens mijn zoektocht. Je hebt trouwens keukenmachines in heel veel verschillende prijsklassen. Ik heb de FMP 270 en die is nu rond de 110 euro. Ik koos deze keukenmachine omdat overal op internet goede reviews waren. Kijk maar eens op bij deze reviews.

Eén onderdeel van mijn keukenmachine gebruik ik niet en dat is de sapcentrifuge. Dit komt ook omdat ik het twee keer gebruikt heb en beide was niet echt een succes. Misschien moet ik het binnenkort nog eens een kans geven. Het fijnste vind ik de hakmolen en de ‘gewone’ kom. Daarnaast zitten er nog veel meer onderdelen bij zoals een citruspers, verschillende draaischijven waarmee je dus kan raspen/fijn kan snijden en een blender.

keukenmachine

Handig in gebruik?

Het vermogen is 750 watt en daarom kan het wel aardig wat aan. Als je met meer dan twee personen woont is het wellicht handiger om een iets grotere keukenmachine aan te schaffen. Het maken van een carrotcake kon hij het net aan.. dus opzich kun je er aardig wat in kwijt, maar je kan er niet meer dan één taart tegelijk mee maken. Zelf heb ik geen last van het geluid want alles is immers zo klaar. Je kan het vergelijken met een wasmachine qua geluid al ligt het er aan welke stand je het natuurlijk zet. Al zitten er maar twee standen op haha.

Verschil keukenmachine en foodprocessor

Eigenlijk is keukenmachine het verkeerde woord, want ik heb dus een foodprocessor. Het verschil is dat keukenmachines in eerste instantie bedoeld zijn om te kloppen, kneden en mengen. Deze zijn dus vooral handig om te bakken. Foodprocessors zijn met name geschikt om te hakken, snijden, pureren en raspen. Bijvoorbeeld voor groenten. Sommige keukenmachines kunnen wel meer, maar de basis is wel het kneden. In mijn ogen is een keukenmachine minder veelzijdig dan een foodprocessor. Om verwarring te voorkomen noem ik mijn keukenmachine vanaf nu foodprocessor 😉 .
keukenmachinekeukenmachine
Beslag voor ontbijtkoek. Links heb ik alle ingrediënten toegevoegd. Een minuut later is het beslag klaar.

Waarvoor gebruik ik mijn foodprocessor

Raspen, wortels zijn zo gefixt evenals kaas
Malen, van beslag van baksels
Hakken van noten zodat je bijvoorbeeld amandelmeel hebt
Slierten, zoals bijvoorbeeld van courgette. Ze zijn wel iets minder lang dan dat je het zal maken met zo’n spiraalsnijder maar uiteindelijk heb je hetzelfde effect.
Fijn gesneden stukken groenten, hele dunne plakjes courgette, prei of wortel? Zo gepiept. Dit kun je ook met een kaasschaaf doen alleen dit is echt 1 seconde werk met een foodprocessor.
Ijs maken, sorft serve is ook makkelijk gemaakt. Je moet bij bananenijs de voet wel goed vast houden anders loopt hij weg.
Saus, zoals hummus of eigen gemaakte ketchup
Burgers, zoals kikkererwtenburgers of andere veggieburgers
Verder kun je er nog smoothies mee maken en soep mee pureren (ik gebruik daarvoor een losse staafmixer)

Zoals je ziet gebruik ik hem op veel verschillende manieren. Koken en bakken wordt zo een stuk leuker en door mijn foodprocessor probeer ik veel meer recepten uit. Als ik een pizzabodem of brood maak doe ik dit met de hand, want dit kan dus niet met dit apparaat, daarvoor is een keukenmachine dus handig. Ik geloof dat je er ook beter geen suiker in kunt gooien, maar des te meer reden om gezonde recepten te maken!

keukenmachine
Geld waard?

Voor mij is hij zeker het geld waard. Ik gebruik hem bijna dagelijks en kan niet meer zonder hem. Vooral omdat je hem voor veel dingen kunt gebruiken en alles ook nog eens een stuk sneller gaat vind ik een groot voordeel. Daarnaast koos ik voor Kenwood, omdat ik dit een betrouwbaar merk vind en geen vaag merk waarvan je niet weet of de producent volgend jaar nog bestaat. Ook is Kenwood gespecialiseerd in keukenmachines en heeft het niet ook nog stofzuigers bijvoorbeeld. Als je graag meer dingen zelf wilt maken in de keuken is een keukenmachine/foodprocessor zeker een aanrader en eigenlijk wel een must 😉 . En voor luie keukenprinsen en prinsessen is het ook ideaal.

Wie of wat is jouw keukenprins? Wat is je lievelingsapparaat in de keuken?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

8 Reacties

 • Reageer Sophie 28 juli 2015 op 17:31

  We hebben er thuis ook zo eentje staan, handig he!

  • Reageer marlijn 28 juli 2015 op 20:24

   Ja kan niet meer zonder!

  • Reageer Roxanna 2 april 2017 op 02:37

   RE: – But the money didn’t go “into the economy.” It went into bank reseveres and losses, where it has effectively disrapeaped.Excess capacity in capital and labor, global wage competition, a consumption based economy with high debt and rising unemployment expressed as falling GDP, all feeding back into the 30+% of the economy dependent upon government tax revenues and spending- none of that supports inflation. – Rate this comment: 0  0

  • Reageer car accident in parking lot 26 mei 2017 op 17:18

   Nice job on achieving 3 out of the 4. There is no problem with parents sending you money for large expenses as long as you didn’t ask for it. It works out in your favor and you shouldn’t have to worry about it. Have a good holiday!

 • Reageer Monique | WritingMonique 29 juli 2015 op 10:38

  Klinkt goed! Ik heb eigenlijk nog nooit stilgestaan bij zo’n machine; maar je kunt er superveel mee! Handig!

 • Reageer Ysanne 29 juli 2015 op 20:57

  Ik heb er ook eentje staan, gebruik hem nu ook niet super veel. Toch wat meer in gaan verdiepen denk ik, want handig vind ik hem inderdaad ook!

 • Reageer Talitha 24 augustus 2015 op 14:48

  110 euro is niet duur voor een keukenmachine! Mijn moeder wil er een voor haar verjaardag ( yeey!! ) dus misschien deze maar eens bekijken. Lijkt me heel fijn!

  • Reageer Easter 1 april 2017 op 21:41

   Hi,Great posting.  Given that we have a self-correcting system this can be equated with the statement that we embody this.  Given that we emobdy the self-correct less or more depending on how we are who we are…what is the role of the body/embodiment?  Even thought there's nothing to do via one's thinking there's is plenty to do via the silent brain and the embodied leresing.Raflections?&nbnp;T

  Laat een reactie achter