kookboek supersnacks
Food, Kookboeken, Recepten

Kookboek: Super healthy snacks – Jenna Zoe

In de bieb kwam ik het kookboek of eigenlijk bakboek Super healthy snacks tegen van Jenna Zoe. Op de voorkant staat dat het snacks zijn zonder gluten, suiker, zuivel en eieren. Mijn eerste gedachte is dat dit vooral natuurlijke producten gebruikt worden. Inmiddels heb ik al wat bakboeken in mijn handen gehad en ik ben benieuwd of hier ook vernieuwende recepten in staan. De schrijfster begint het boek dat er zoveel (tegenstrijdige) informatie is over voeding, dat er vaak verwarring is over hoe we moeten eten. Ze vertelt waarom ze nu zo eet – natuurlijk. Ik ben het helemaal met haar eens: “Het enige wat we hoeven doen, is het goede brandstof geven en het lichaam doet wat het moet doen”. De schrijfster Jenna Zoe voelt zicht beter bij het weglaten van gluten, tarwe, zuivel, eieren, soja en geraffineerde suikers. Vaak zijn dit ook voedingsmiddelen waarvoor mensen een intolerantie voor hebben.

Al zegt ze niet dat je dit ook moet doen, maar ze geeft wel aan dat het je kan helpen klachten te verminderen/verhelpen en je fantastisch te voelen. Ze legt per voedingsmiddel (dus die gluten, suiker etc.) uit waarom ze het weglaat en hoe jij dit ook kunt doen. Dus een handig boek voor mensen met intoleranties of als jij puurder wil eten of bewuster wilt zijn van je eten.
kookboek kookboek super healthy
Het boek is op A4 formaat en heeft (in dit geval) een harde kaft. Ik vind de inhoudsopgave leuk gedaan. Zoals je kunt zien zijn er verschillende categorieën: ontbijt, powersnacks, hartige hapjes, dips, zoete hapjes, koek/cake & andere zoetigheid.
gezond kookboek

Ik vind het boek mooi vormgegeven, rustig en daardoor veel aandacht voor het lekkere eten. Links zie je fruitsfrosty’s, deze kende ik al, maar de combinaties die hier worden genoemd niet. Zo is de oranje gemaakt van papaja en limoen. Rechts zijn verschillende dips, de knoflook-wittebonendip spreekt mij wel aan. Ik ben gek op knoflook maar niet op bonen, maar wie weet is deze combinatie wel heerlijk.
snacks kookboek
Het boek bevat ook handige tips om ingrediënten te vervangen, bijvoorbeeld eieren kun je vervangen door chiazaad. Dit doe je door 1 eetlepel gemalen chiazaad met 3 eetlepels water bij elkaar te doen. Handig als je minder eieren wil eten of veganist bent. Rechts zie je het recept karamelballetjes met chocoladelaagje. Zoals je ziet staat er best veel tekst bij, maar een deel is ook gewoon persoonlijk, wat het boek wat extra’s geeft. Daarnaast is het wel handig dat de beschrijving wat uitgebreid is, zodat de kans op een fout minder groot is.

snacks
Wat je hier ziet is: nanaimorepen met walnoot en goji. Ziet er toch heerlijk uit uit? Wel is dit recept een uitdaging, want je hebt behoorlijk wat (dure) ingrediënten nodig en je moet veel handelingen verrichten. Ik zal dit recept daarom niet zo snel maken, maar aangezien het er zó lekker uit ziet, zet ik hem wel op mijn te maken lijstje neer. Misschien iets voor kerst.
kookboek
Links zie je de ingrediënten staan – een behoorlijke lijst. Rechts de omschrijving. Niet de duidelijkste foto, maar het laat wel zien dat je het dus niet 1,2,3 gemaakt hebt. Opzich wel een voordeel, omdat je er zoveel moeite voor doet ga je er vast niet snel veel van eten 😉 .
eiwit kookboek
Hier zie je repen voor onderweg. Het boek besteed veel aandacht voor eiwitten en ook bij dit recept wordt dit extra toegevoegd. Dat heb ik eigenlijk nooit zo gezien dus zeker een pluspunt!

Al met al vind ik dit boek een aanrader. Naast dat er wel wat recepten in staan die niet nieuw voor mij zijn, staan er ook genoeg recepten in waar ik nog nooit van gehoord had. Ook vind ik het fijn dat ze ook let op eiwitten (wat vaak in andere bakboeken niet zo is) én ze zoveel rekening houd met allergenen. Ik hou van boeken die mooie foto’s hebben en dat heeft dit boek zeker. Ook is het boek niet dwingend maar legt het uit waarom je iets weg kan laten en hoe je dit doet, dus ook nog eens praktisch. Wel heb je soms dure ingrediënten nodig, een keukenmachine en soms wat geduld maar dan heb je ook wat.

Lijkt dit kook/bakboek jou iets? 

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

 • Reageer Beauty& gezondheid 30 april 2015 op 11:15

  Wat een leuk en uitgebreid artikel om te lezen!
  Ik ben dol op bakken en ga zeker dit boek eens bekijken als ik het tegen kom.

  • Reageer marlijn 30 april 2015 op 14:46

   Ja bakken vind ik ook het leukst om te doen! Volgens mij is dit boek niet zo bekend, maar het vast wel in boekenzaken te krijgen.

 • Reageer Celeste 30 april 2015 op 13:36

  Fijne review heb je erover geschreven. Het boek ziet er erg goed uit! Al moet ik toegeven dat ik kookboeken of bakboeken heel vaak geweldig vind en vervolgens staan ze thuis allemaal in de kast mooi te wezen en stof te vangen haha. Oeps, daar moet ik echt wat aan gaan doen!

  • Reageer marlijn 30 april 2015 op 14:44

   Daar heb ik soms ook last van, vandaar dat ik ze meestal eerst leen van de bieb 🙂 .

 • Reageer Bente 1 mei 2015 op 10:11

  Ziet er inderdaad uit als een mooi boek! Ik hou ervan als er mooie foto’s staan in kook/bakboeken!

 • Reageer Nathalie 4 mei 2015 op 10:46

  Leuk om eens kookboeken uit de bibliotheek mee te nemen! Ik ben niet zo van de dure ingrediënten, maar vind kookboeken altijd leuk! Al is het alleen maar om inspiratie uit op te doen.

 • Laat een reactie achter