Marlijn

hoe en waarom gezond eten
Mijn naam is Marlijn en ik ben 26 jaar. Als klein meisje aten wij thuis tofu en aardappels uit onze eigen biologische moestuin. De passie voor dit pure eten sneuvelde langzamerhand bij mijn ouders en ik at dus niet meer biologisch. Ik gaf verder ook niet zoveel om voeding, behalve snoep. Zo haalde ik mijn topografietoets altijd met een tien omdat ik daarvoor snoepjes kreeg. Wel sportte ik fanatiek, ik zat op wedstrijdzwemmen en in mijn ‘top’ jaren was ik elke dag wel in het zwembad te vinden. Na de middelbare school ging ik studeren en op kamers. Het eten werd er niet gezonder op. Ik heb serieus een tijdje zelfs geen koelkast gehad. Ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik ooit zo heb geleefd!

Brood, ik at het veel en vaak. Ik kon me niet voorstellen om het niet meer te eten. Tot dat ik interesse kreeg in voeding en hierover ging lezen. Zo kwam ik er achter waarom brood eten niet perse gezond is. Na vele boeken te hebben gelezen over voeding en de invloed hiervan, begon ik steeds gezonder te eten. Ik besloot de thuisstudie tot natuurvoedingsadviseur te gaan volgen. Inmiddels heb ik mijn examen gehaald en mag ik mij officieel natuurvoedingdeskundige noemen.

Inmiddels probeer ik zoveel mogelijk puur te eten. Hier voel ik me fijn bij. In juni 2015 ben ik vegetariër geworden en niet veel langer daarna (rond december 2015) ben ik overgestapt op veganistisch eten. Waarom ik zo eet kun je vinden tussen mijn artikelen!

Als je je lichaam beter begrijpt, zul je ook meer motivatie hebben om iets wel of juist niet te eten. Met mijn blog wil ik laten zien hoe het óók kan, maar wil ik niet voor jou bepalen wat je moet doen of wat goed is.