zwemmen
Sport, Zwemmen

Mijn stoplichtrelatie met zwemmen

Zwemmen was mijn leven toen ik 14 jaar was. Ik trainde 5 keer per week. Zaterdag was wedstrijddag, wat betekende dat je de hele dag in een veel te warm zwembad zat, wachten tot je eindelijk aan de beurt was. Meestal stond 50 en 100 rug op het programma. Bij elkaar nog geen 2 minuten zwemmen. Voor 2 minuten opperde ik mijn zaterdag op. Dit ging wel gepaard met een hoop gezelligheid en een harde kont van het zitten op bankjes. Tijdens veel wedstrijden maakte ik een lijst met wist-u-datjes over/met clubgenoten en hierdoor verspreide ik alle waarheden, want het waren natuurlijk geen roddels.

zwemmen

Toekomstige kinderen

Later toen ik ouder was en niet groter want ik was om mijn 12e al uitgegroeid, had ik het samen met mijn zwemvriendinnen over onze toekomstige kinderen. De toekomstige kinderen mogen niet op zwemmen; dan moeten wij als moeders de hele dag in het zwembad zitten. We hebben wel genoeg zwembadwater in ons leven gezien. Ik stopte met wedstrijden toen ik ging studeren en genoot nu van de kater op zaterdag.

Wisseling

Toch ging ik na een jaar weer bij een zwemclub inclusief wedstrijden. Ook ging ik op basketbal, al kan ik na 4 jaar nog steeds geen fatsoenlijke lay up maken. De zwemclub verwisselde ik op een gegeven moment toch echt in voor de triatlonvereniging, maar daar werd ik er niet sneller op door de lange afstanden. O,ja ik deed al die tijd ook aan hardlopen. Uiteindelijk stopte ik met basketbal én triatlon en ging ik alleen nog maar fitness doen.

zwemmenIMG_3489

Droomsport

Maar je raad het al, ik miste het zwemmen en inmiddels zwem ik samen met een vriendin weer 1 keer in de week. Voor zwemmen hoef ik geen moeite te doen, het gaat op een automatische piloot. Ik kan dagdromen, hoef te zeggen en alleen maar door te gaan. Ik weet precies hoe hard ik moet zwemmen als ik op 70% moet zwemmen. Je zweet zonder dat je daar ook maar iets van merkt. Ik heb er nog nooit een blessure door gekregen, alleen wat kramp. Klinkt als een droomsport toch? Ik hoop dus dat mijn stoplichtrelatie nu eindelijk weer een vaste relatie wordt. Zaterdag verwacht ik een plaatselijke regenbui waarbij zwemmen mij zijn ode van liefde uitbrengt. Het geluk is dat ik dan ergens anders carnaval aan het vieren ben én ik het daardoor droog houd (bier niet inbegrepen).

Heb jij een sport die je niet los kan laten?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Jennifer 15 februari 2015 op 22:10

  Leuk om te lezen! Ik heb vroeger ook altijd gezwommen (ook wedstrijd) en lag ook 5x in de week in het zwembad haha x’D Verder doe ik nu niets aan sport, al pak ik zo af en toe wel een skateboard les mee 😀

  • Reageer marlijn 16 februari 2015 op 12:48

   Toevallig! Skateboarden is wel wat anders maar zeker een uitdaging. Ik ben alleen maar bang om dan te vallen, dus respect ;).

 • Reageer Tips om te (beginnen met) zwemmen - Eetfabriek 14 maart 2015 op 09:05

  […] schreef ik al over mijn sport zwemmen. Vandaag wil ik jullie hierover wat tips geven. Misschien lijkt het […]

 • Laat een reactie achter