Diner, Kookboeken, Ontbijt & lunch, Recepten

Recept: Amaranth met spinazie, tomaat en basilicum

Het nieuwe kookboek Vegadutchie van de gelijknamende (vast geen bestaand woord haha) blog heb ik ook weten te bemachtigen. Haar blog volgde ik al en zo kwam ik ook op het boek. Het leuke vind ik dat alle recepten vegan zijn én gezond. Voor veel mensen zullen sommige recepten wellicht wat ‘raar’ zijn als je niet gewend bent om met boekweit, chiazaad of amarant te werken. Ik ben inmiddels wel zo ver dat ik dit standaard in mijn keukenkastjes heb staan, dus voor mij een perfect boek. Binnenkort zal ik ook een review over Vegadutchie schrijven.

Daarnaast wil ik minder dierlijke producten gebruiken zoals kwark. Niet alleen uit ethische redenen, maar ik ben ook benieuwd hoe mijn lichaam hier op reageert. Veel vegans zeggen dat ze bijvoorbeeld een mooiere huid hebben gekregen. Binnenkort wil ik in elk geval een week vegan eten en als dit bevalt wil ik dit thuis in elk geval zo veel mogelijk gaan doen. In dit artikel leg ik over mijn redenen uit. Jolijn (de schrijfster) verteld dat ze hoofdzakelijk vegan eet, maar wel eens dierlijke producten gebruikt. Dat lijkt me nou ook een mooie uitgangspositie want anders maak je het jezelf best moeilijk vind ik.

In het boek kwam ik een recept tegen waar quinoa gebruikt wordt, maar ik gebruikte amaranth. Het lijkt heel erg op elkaar dus het maakt niet uit welke van de twee je gebruikt. Amarant is alleen goedkoper 😉 . Het recept heb ik iets aangepast naar mijn wensen.
recept: amaranth

Nodig voor 1 portie

– 75 gram amaranth
– 1 tomaat
– Halve ui
– 200 gram spinazie
– theelepel oregano
– theelepel paprikapoeder

Dressing
– Sap van een halve citroen, als je hier niet heel erg van houd kun je beter wat minder erin doen
– Halve eetlepel olijfolie
– 2 grote tenen knoflook
– 3 handjes verse basilicum
– Snufje zout/ peper
– Anderhalf lepel edelgistvlokken

recept: amaranth
Hoe maak je het?

1. Kijk op de verpakking van de amarant. Ik moest het met 150ml aan de kook brengen. Als het kookt doe je het vuur uit en laat je het 15 minuten staan.
2. Ondertussen kun je dus de tomaat& ui snijden. Bak dit in een pannetje en doe hierna de spinazie erbij, evenals de kruiden.
3. Daarnaast maak je de dressing. Pers allereerst de citroen. Doe vervolgens alles in de keukenmachine gedaan. Bij gebrek hieraan kun je het de basilicumblaadjes ook met de vijzel kleinmaken en dan in een kom alles mengen.
4. Na 15 minuten giet je de amarant af met een zeef. Doe dit in een bord. Doe hierbij het groentenmengsel en de dressing. Aan tafel!

Lijkt dit recept jou iets? Ben je benieuwd naar de review?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

10 Reacties

  • Reageer Anne-Sterre 21 augustus 2015 op 10:45

    Amaranth zag ik laatst in de supermarkt, maar ik ben vergeten te kijken wat het nu precies is. Is het dus echt een quinoa soort of lijkt het er gewoon veel op?

    • Reageer marlijn 24 augustus 2015 op 15:01

      Nee niet quinoa, maar wel een soort look-a like zowel qua smaak, voedingstoffen als uiterlijk 😉

      • Reageer http://www./ 25 november 2016 op 10:26

        BION I’m impressed! Cool post!

      • Reageer icbc online quote 18 april 2017 op 16:52

        I feel honored and privileged after reading your posts.You know,summer is coming! online .The chaussures homme nike will become fashionable soon.We offer ,all kinds,all colors available.You can also find in our shop,including ,Nike Shox NZ,Nike Shox R4.Best wishes to you!

  • Reageer Ysanne 21 augustus 2015 op 14:37

    Oeh dit ziet er heel lekker uit, fijne combinatie van ingrediënten 🙂

    • Reageer http://www./ 25 november 2016 op 09:39

      Mahesh,The pictures and story you’ve shared (and more of it you must have) is touching… I loved reading you story of the early days of the SSC and DS.A family was born and grows from devotion at the centre.Each smile I see when there, reassures me that the centre grew out of love.Namaste,Ashok

    • Reageer bester kleinkredit aalen 16 februari 2017 op 15:56

      That’s not even 10 minutes well spent!

  • Reageer Sandra 23 augustus 2015 op 10:24

    Wat een simpel recept is het eigenlijk! Het lijkt me heel lekker! Heb nog nooit amaranth op, dus ben er wel erg benieuwd naar nu.

    • Reageer http://www.autoversicherungsangebote.info/ 5 februari 2017 op 19:59

      JMDebido a que la chaqueta ya tiene mucha personalidad por si sola, yo me decantaría por una corbata lisa o en su defecto por tipo Macclesfield.A la pregunta de Bosco decir que las corbatas denominadas genericamente como Spitalfield son aquellas que tienen pequeños dibujos (pueden ser de diversos tipos) pero de mayor tamaño que las Macclesfield. Y efectivamente: no hay mejor inversión en el armario de un caballero que unos buenos zapatos.EA

  • Reageer Marlotte 23 augustus 2015 op 14:47

    Mmm, ziet er heerlijk uit. Lekker vrolijk!

  • Laat een reactie achter