bananenbrood
Baksels, Recepten

Recept: bananenbrood

Bananenbrood heb je in veel verschillende soorten en maten. Zelf heb ik ook verschillende versies uitgeprobeerd van kwark tot speltmeel. Tot nu toe vind ik bananenbrood met amandelmeel de voltreffer. Daarbij moet ik wel vermelden dat de chocoladevariant nog niet gegeten is. Deze versie is vrij van geraffineerde suiker, gluten en lactose. In havermout kunnen wel sporen van gluten zitten, dus als je écht geen gluten mag moet je de glutenvrije variant van havermout hebben.

Bananenbrood

Nodig voor dit lekkernij

– 3 (rijpe) bananen
– 1oo gr amandelmeel
– 1 tl wijnsteenbakpoeder
– 50 gr havermout(meel)
– 50 gr dadels
– 3 eieren
en een keukenmachine is best handig

bananenbrood

En dan..

Weeg alles af en doe havermout in je keukenmachine en maal dit tot meel.
Amandelen kun je kopen en hiermee hetzelfde doen, maar je kunt amandelmeel ook bij de natuurwinkel kopen. Vervolgens kun je de dadels ontpitten en ook in de keukenmachine fijnmaken.
Hierna kun je alles bij elkaar gooien en nog een keer mengen. Vervolgens kun je het in een cakeblik doen. In 40 – 50 minuten op 175 graden is je bananenbrood klaar om gegeten te worden.
Zoals je kan zien aan de ingrediënten bevat het wel aardig wat calorieën dus geniet en eet met mate!

Ps. amandelmeel kun je ook vervanger door alle andere soorten meel. Amandelmeel is een stuk luchtiger dan bijvoorbeeld spelt of boekweit.
ps2. je kunt natuurlijk ook nog veel meer toevoegen zoals chocolade, rozijnen, extra noten etc.
ps3. bananen heb je niet persé nodig, je kunt ook ander fruit gebruiken of appelmoes

Welke variant lijkt jou het lekkerst?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer Recept: Bananenbrood met havermout - Eetfabriek 3 maart 2015 op 09:07

    […] poste ik ook een recept voor bananenbrood. Die was met amandelmeel én deze keer is het met havermout. Havermout is een […]

  • Laat een reactie achter