carrottaart
Baksels, Recepten

Recept: Carrottaart

Carrottaart stond al een tijdje op mijn nog-te-maken lijstje. Ik dacht steeds dat het veel tijd koste, maar dat valt achteraf wel mee. De meeste ingrediënten had ik thuis ook al dus kon ik snel aan de slag. In eerste instantie wilde ik trouwens met een topping de worteltaart afmaken, maar ik vond hem zo ook al lekker! Ik heb bij de ingrediënten wel de topping genoemd maar zonder is hij dus ook al heerlijk! Deze taart bevat geen boter of toegevoegde suikers, dus ook niet zo machtig.

carrottaart

Wat heb je nodig?

400 gram geraspte wortelen (ongeveer 4 stuks dus)
4 eieren
125 volkoren (spelt)meel (ander meel kan ook!)
2 tl bakpoeder
10 dadels (ik gebruikte medjoul als je kleine gebruikt heb je dus wat meer nodig)
2 bananen
50 gram walnoten
handje rozijnen
2 el honing
3 tl kaneel (meer mag altijd 😉 )
1 tl nootmuskaat

Topping
Walnoten (handje)
Kwark (op gevoel, zo rond de 200 gram)
1 el honing
1 limoen of citroen

En hoe maak je die lekkere carrottaart?

recept: carrottaart recept: carrottaart

1. Rasp eerst de wortelen (lang leve de keukenmachine) en meng dit dan met de kruiden, rozijnen en 2/3 van de walnoten.
2. Daarna ga je bezig met de andere helft van het beslag. Snijd de dadels in kleine stukken (en onpit ze).
recept: carrottaart

3. Doe ze een kom/keukenmachine en meng dit samen met het meel, bakpoeder, honing, bananen en eieren. Goed gemengd? Dan mag je het wortelmengsel erbij doen. Mijn keukenmachine zat tot de max vol en had een beetje moeite maar het is goed gekomen.

carrotcake
4. Is het goed gemengd? Dan kun je het in een grote taartvorm (24cm) doen. Zet het in de oven op 180 – 190 graden op 40 minuten. Controleer goed of de taart droog is. Satéprikker etc. je kent het wel.
5. Laat dan je taart goed afkoelen. Je kunt hem trouwens zo al eten, maar als je de (koude) topping erop wilt moet je hem wel een paar uur met rust laten.

Topping:
Afgekoeld? Eigenlijk is het een kwestie van de toppingsingrediënten mengen met elkaar en uitsmeren op de taart. Voor versiering kan je nog wat wortel raspen en dat eroverheen strooien, wat je wilt.

Ik snijd de taart in 10 stukken en per stuk (zonder topping) is dit 156 calorieën, waarvan 31,5 koolhydraat, 5,8 vet en 6 eiwit. Er zijn 560 calorieën in een portie Starbucks Carrot Cake, voor welke versie ga jij? 😉

carrottaart wortel

Ga jij hem maken? Ik vind het leuk om je resultaat te zien bijv via instagram @ eetfabriek

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

  • Reageer Monique | WritingMonique 22 april 2015 op 07:45

    Ik heb nog nooit carrottaart gegeten, maar het ziet er lekker uit!

    • Reageer marlijn 22 april 2015 op 20:58

      Zeker een keer doen, je proeft niks van de wortels 😉

  • Reageer Nathalie 22 april 2015 op 18:08

    Ik heb een zelfde soort lijstje en daar komt jouw receptje zeker op! Op die laatste foto ziet de taart er helemaal super lekker uit!

    • Reageer marlijn 22 april 2015 op 20:59

      Altijd inspiratie door die lijstjes hé. Ik ben benieuwd naar je resultaat als je hem gaat maken 🙂 .

  • Reageer Anouk 23 april 2015 op 08:34

    Oh myy! Wat een heerlijk recept. Wil deze heel gauw uitproberen, ben zo dol op carrot cake.

  • Reageer Adelaide 2 april 2017 op 01:44

    Bon, ça semble mal barré pour Robin. Je dois avouer que je suis super déçue. Contre Federer, il a fait le match parfait ce qui a rendu la défaite plus facile à digérer mais si c’est pour le voir mal jouer ensuite, c’est frustrant. Je n’ai rien contre Berdych mais s’il est en finale, on connait le gagnant .(oui, je sais l&t;n178i2er#itude du sport…). Tant mieux pour Nadal mais pour le spectacle, c’est bof.

  • Reageer Cinsy 1 oktober 2017 op 18:37

    Vanmorgen hadden wat dames het over wortel taart.dat was zo lekker volgens hun.nou deze variant spreekt me het meest aan .zonder al die extra suikers.il ga hem ze vd week maken

  • Laat een reactie achter