rens kroes
Baksels, Recepten

Recept: chocoballetjes

Chocoballetjes, de naam klinkt al goed toch? Wie kan er geen chocolade weerstaan? Ik kan me geen leven voorstellen zonder chocolade. Helaas zit er in veel chocoladerepen veel suiker/vet. Meestal heb ik wel een schuldgevoel als ik chocolade eet. Ik ben nou eenmaal niet gezegend met een lichaam die genoegen neemt met een klein stukje, nee het schreeuwt om MEER. Daarom zijn deze chocoballetjes een uitkomst, naar het recept van Rens Kroes zonder suiker. Als je nou opeens een intense drang voelt naar chocolade kun je er altijd één nemen zonder schuldgevoel.

IMG_3035IMG_3040

Benodigdheden:

 • 60 gram kokosolie
 • 2 eetlepels cacao (het liefst rauw)
 • 200 gram dadels
 • 150 gram cashewnoten (andere noten kunnen natuurlijk ook)
 • Keukenmachine/blender

♥. Laat de dadels ongeveer 10 minuten in lauw water weken.
♥. In die 10 minuten kun je alvast de cashewnoten fijn laten hakken door je keukenmachine/blender
♥. Haal na 10 minuten de dadels uit het water, snij deze open en haal de pit eruit. Doe vervolgens de dadels in de keukenmachine/blender en hak ze fijn tot het kleine stukjes zijn.
♥. De dadels, cashewnoten, cacao en kokosolie mogen nu met z’n allen in de keukenmachine en gemengd worden. Het wordt een grote plakkerige massa.
♥. Maak er met je handen kleine bolletjes fijn en leg ze op een bord voor een uur in de koelkast/vriezer. Daarna kan het genieten beginnen.

Je kunt ook gewoon alle benodigdheden verdubbelen, alleen vond mijn keukenmachine dat iets minder leuk. Zo kun je ze in de vriezer doen (zijn ze ook lekker hard). Wel is de kans groot dat je dan ook twee keer zoveel gaat nemen natuurlijk 😉

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Femke 4 februari 2015 op 14:57

  Oh yum, dit klinkt echt goddelijk! Dit ga ik zeker eens maken ^^

 • Reageer Eetdagboek #3 - Eetfabriek 15 mei 2015 op 22:19

  […] ik thuis kwam ging ik de huisvrouw uithangen en genoot ik van een chocoladeballetje en stuk […]

 • Laat een reactie achter