citroenrepen
Baksels, Recepten

Recept: Citroenrepen met maar 4 ingrediënten

Dit keer een wel heel simpel recept, je hebt namelijk maar vier ingrediënten nodig. Dit tussendoortje maak ik meestal op zondag en ik neem er dan elke dag één mee naar mijn werk. 
Ook handig aan dit recept: je hebt geen oven nodig! Het is vooral een kwestie van mengen en aandrukken. 
Je moet wel van een redelijk overheersende citroensmaak houden, anders is dit niet de snack voor jou ben ik bang. Zelf vind ik het lekker fris, maar ik drink dan ook zonder moeite 2 geperste limoenen met water in één glas op. Al heb ik daar wel op moeten ‘oefenen’, net zoals dat ik nu ook heel veel knoflook lekker vind vond ik dat eerder ook niet. Als je het maar vaak genoeg doet en steeds wat meer toevoegt komt het vanzelf goed 🙂 . Knoflook is een goede voorkomer van ziekten dus zeker slim om te nemen in de winter. Maar knoflook lijkt me niet erg lekker in deze snack 😉 .

Wat heb je nodig?

  • Medjoul dadels (gewone dadels zijn niet zacht genoeg en stiekem ook niet zo lekker)
  • 150 gram noten (ik gebruik meestal cashewnoten)
  • Citroensap (uitgeperst, ongeveer 60 ml.. minder kan ook)
  • 50 gram kokosrasp (kan je ook zonder)

citroenrepen
Hoe maak je de citroenrepen?

  1. Doe eerst de noten in de keukenmachine en maal dit fijn tot dat ze noten fijn zijn.
  2. Snijd de dadels open en ontpit ze en snijd ze daarna in kleine stukjes, doe het bij de noten in
  3. Pers een citroen uit en doe 60 ml (ongeveer) bij de rest. Weeg ook de kokosrasp af en doe dit ook bij de massa.
  4. Mengen maar! Het wordt een lekkere plakkerige bedoeling.
  5. Doe bakpapier in een bakblik (ik gebruik hiervoor een vierkante) en doe de massa erin, druk goed aan met je handen.
  6. Zet het minimaal 1 uur in de koelkast, snijd het dan in repen (ik snijd het altijd in 6 stuks) en het is klaar om te eten!

Makkelijk toch om deze repen te maken? Kost je ongeveer 15 minuten van je dag, lijkt me wel te doen toch. Plannen van maaltijden is sowieso het halve werk om gezond te kunnen eten en ja ook als je druk bent kan dat prima.. prioriteiten stellen 🙂 . Hou je van citroen?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

8 Reacties

  • Reageer Laura 14 januari 2016 op 09:58

    Dit lijkt me lekker alleen ik houd niet zo van de smaak en structuur van dadels. Citroen vind ik dan wel weer heerlijk

    • Reageer marlijn 14 januari 2016 op 20:44

      Verwerkte dadels vind ik heel anders smaken dan gewoon los, proberen waard ????

  • Reageer Sandra 14 januari 2016 op 12:29

    Ik houd niet zo van dadels, maar misschien vind ik deze combinatie wel lekker? Het is wel een lekker makkelijk receptje zeg. 🙂

    • Reageer marlijn 14 januari 2016 op 20:45

      Als het tegen valt kun je vast andere mensen er blij mee maken haha ????

  • Reageer Charelle 16 januari 2016 op 13:12

    Lekker! En super eenvoudig inderdaad. Leuk recept!

  • Reageer Nesrin 19 januari 2016 op 10:56

    Dit lijkt mij heel lekker. Ik ben dol op dadels. Ik sla dit recept zeker op.

  • Reageer Susanne 19 januari 2016 op 21:19

    Klinkt echt heel lekker!!

  • Reageer Iris 21 januari 2016 op 19:22

    Lijkt me heerlijk!

  • Laat een reactie achter