Baksels, Recepten

Recept: crackers

Af en toe eet ik crackers. In de supermarkt heb je ook speltcrackers maar die zijn vaak vrij prijzig. Ik dacht: dit kan ik zelf én goedkoper en zonder onnodige toevoegingen. Bij deze dus een recept voor crackers!

Het is heel makkelijk om het zelf te maken. Het meeste werk zit het in het uitrollen van het deeg, dit moet je heel dun uitrollen anders krijg je niet het knapperige van een cracker. Veel succes alvast!

Nodig

  • 175 gram meel (ik gebruikte volkoren speltmeel, ander meel kan ook)
  • 100 gram water
  • Zout (ik gebruikte Keltisch)
  • Zaden/pitten (ik gebruikte maan en sesamzaad, ook lekker met lijnzaad, pompoenpitten etc.)
    recept crackers
    recept crackers

Hoe maak je de crackers?

  1. Weeg het meel af en doe daar het water bij plus een beetje zout. Maak er een bal van die niet aan je handen plakt, het kan zijn dat je dus wat meer water of meel nodig hebt.
  2. Vervolgens ga je het deeg uitrollen op bakpapier, zo dun mogelijk! Dus leef je uit 😉
  3. Strooi hierna je zaden en/of pitten over het meel uit en druk vervolgens aan met de deegroller, dus ga er nog een keer rollend over heen.
  4. Prik met een vork overal gaatjes in en snijd eventueel de cracker al in stukken (dit was ik zelf vergeten, maakt ook niet zoveel uit)
  5. Doe het bakpapier in de oven op een rooster of blad voor ongeveer 20 minuten op 175 graden. Je kunt beter iets minder lang de crackers in de oven doen dan te lang want dan worden ze keihard.
    De crackers zijn zo lekker om te eten maar ook met bijvoorbeeld avocado of hummes! Eetze met hapjes 😉

Eet jij vaak crackers? Wat doe je er graag op of eet je het liever kaal op?H

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

  • Reageer Anne-Sterre 25 oktober 2015 op 20:52

    Ik eet inderdaad vaak crackers, de volkoren versie van wasa. Met kaas, komkommer, ricotta, sterrenkers. Er is bijna niets wat er niet lekker op is. Lijkt me leuk het ook een keer zelf te maken.

  • Reageer Ysanne 26 oktober 2015 op 10:11

    Oeh wat lekker, goed receptje en heel simpel ook!

  • Reageer Nesrin 26 oktober 2015 op 13:46

    Klinkt heel lekker en fijn dat het zo makkelijk is!

  • Reageer Talitha 27 oktober 2015 op 19:51

    Heel handig receptje! Lekker basic om mee te variëren! Het meel wat jij gebruikt lijkt wel oranje, haha, apart kleurtje! (:

    • Reageer marlijn 28 oktober 2015 op 15:51

      Haha ja komt door het licht, het is normaal wel wat grijzer 😉

  • Reageer Laura 28 oktober 2015 op 16:42

    Dit lijkt me heel lekker!

    • Reageer http://www./ 29 januari 2017 op 22:10

      Hahahaha. I’m not too bright today. Great post!

    Laat een reactie achter