recept frisse salade
Diner, Ontbijt & lunch, Recepten

Recept: frisse salade met watermeloen en munt

Met deze warme dagen is een salade natuurlijk een goed uitkomst. Zelf eet ik meestal al als lunch een salade, maar twee keer op een dag is voor mij geen probleem. Watermeloen had ik zelf nog nooit door een salade gedaan dus dat werd hoog tijd. Sowieso heb ik de watermeloen herontdekt. Ik dacht altijd dat het heel veel moeite was om een watermeloen door te snijden maar inmiddels weet ik wel beter. Het mooie aan een watermeloen is dat hij niet alleen lekker is, maar ook nog eens vol vitaminen en mineralen zit, zoals  ijzer, vezels, kalium, vitamine C, lycopeen en bètacaroteen. 

Nu ben je wel overtuigd toch? Goed laten we dan snel de supermarkt in duiken om de nodige boodschappen te halen. De aantallen staan niet vast, je kunt natuurlijk meer watermeloen en minder munt doen etc. Het is niet dat het dan mislukt, het is maar net wat je lekker vind.

recept frisse salade

Nodig

Handje/ lepel Munt (vers of gedroogd)
Watermeloen, ik gebruik 1/8 punt ongeveer
Feta, 15 gram
1 citroen (sap), maar als je hier niet zo van houd kun je beter de helft nemen
50 gram (droog gewogen) Amaranth, dit is glutenvrij, erg vullend en bevat circa 4 keer zoveel calcium als de meeste andere granen. Daarnaast is het rijk aan lysine, fosfor en ijzer. Het lijkt een beetje op quinoa en je kunt het kopen bij natuurvoedingswinkels. Het is ook nog eens de helft goedkoper dan quinoa.
Hele komkommer
Twee grote tomaten
Eventueel knoflook 1 teen
recept frisse salade

Hoe maak je het klaar?

1. Weeg de amarant af en kijk op de verpakking hoe je het klaar moet maken. Ik moest het in elk geval met een laagje water aan de kook brengen en daarna met een deksel op de pan laten staan voor een kwartier.
2. Als je de amarant hebt staan kun je ondertussen alles gaan snijden in kleine stukjes en doe je het allemaal in één kom
3. Vervolgens pers je de citroen en doe je dit ook bij de kom
4. Dan kun je de feta hierover heen strooien, de munt en de amarant (zonder het water 😉 ) en je kunt eten!
Bij mij was het wel vrij waterig maar ik vond dat frisse juist wel lekker. Als je een halve citroen gebruikt scheelt dit wel maar dan zul je waarschijnlijk nog steeds wel wat nattigheid tegenkomen van de meloen/ komkommer. Je kunt voor extra smaak ook nog een knoflook toevoegen als je net zoals ik knoflookfan bent (uiteraard rauw!).
Je zit sowieso de hele avond nog vol van deze lekkere salade!
PS: ook lekker als salade bij een barbecue of als bijgerecht.

recept frisse salade

Hopelijk smaakt het jou net zo lekker! Laat je het me weten?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Sandra 5 juli 2015 op 09:18

  Dit. Is. Geweldig. Haha! Deze combinatie lijkt me echt heerlijk. Ik ga hem een keer maken, dat sowieso. Ik sla het recept op en zal het je laten weten als ik het een keer heb gemaakt. 😀

  • Reageer marlijn 5 juli 2015 op 10:14

   Haha watermeloen gek, dan kan het niet snel mis gaan hé 😉 .

 • Reageer Marjolein 5 juli 2015 op 15:11

  Deze salade ziet er echt heel lekker uit, het klinkt ook erg goed met de watermeloen en munt. Ik ga hem zeker een keer uitproberen. x

 • Laat een reactie achter