recept groente lasagne
Diner, Recepten

Recept: gezonde groente lasagne

Lasagne is heerlijk! En zoals ik meestal aan geef bij dit soort ‘traditionele’ recepten, vaak ook machtig door de saus en pasta die erin verwerkt is.Maar niet getreurd, ik heb een gezonde groente lasagne gemaakt die de smaak evenaart en alleen maar gemaakt is van groentes (oké en huttekase)! Je zult het bijna niet geloven, maar kruiden kunnen vele wonderen verrichten. Benieuwd naar het recept? 

recept groente lasagne
Benodigdheden voor groente lasagne (2 personen)

1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 courgette
1 ui
300 gram (of meer) groenten (ik gebruikte champignons, paprika, boontjes, broccoli)
Huttekase 200 gram
Knoflook (ik gebruikte stuk of 5 tenen maar ik ben dan ook verslaafd aan knoflook)
Kruiden zoals oregano, basilicum of Italiaanse kruiden mix
Ovenschaal
recept gezonde lasagne

Hoe maak je je eigen gezonde groente lasagne

1. Snijd alle groenten (de courgette in dunne plakjes)
2. Bak de ui aan in een pan en roerbak de rest van de groenten in een andere pan
3. Als de ui een beetje glazig is geworden doe je er de tomatenblokjes en tomatenpuree erbij. Even laten pruttelen.
4. Als de roerbak groente redelijk geroerbakt zijn dump je ze bij het ui-tomatengebeuren
5. Als laatste mik je hier ook nog een behoorlijke berg kruiden bij evenals de 200 gram huttekase.
6. Vervolgens pak je een ovenschaal, vet je in en leg je op de bodem courgette plakjes (de hele bodem moet bedekt zijn).
7. Op de eerste laag courgetteplakjes verdeel je een deel van het groentemengsel.
8. Na de groentelaag doe je weer courgetteplakjes en je maakt het af met het groentemengsel en daarover heen strooi je nog wat kruiden.
9. Dan mag het voor 40 minuten in de oven op 190 graden. In de tussentijd kun je dus al mooi de afwas doen, als je net zoals mij het nog gewoon ouderwets met de hand doet. Ik vraag me trouwens altijd af of de vaatwasser niet duurder is en slechter voor het milieu.. weet je dat toevallig? Niet dat ik zo’n milieufreak ben, maar ik vind het gewoon een leuk weetje. Oja, de knoflook de ik er op mijn bord rauw bij, maar als je dit niet lekker vind kun je hem gewoon bij het groentemengsel gooien voordat hij in de oven gaat.

Ik vond het in elk geval heeeerlijk, ik vind de smaak echt op lasagne lijken. Dit kan overigens ook komen omdat de laatste keer dat ik lasagne heb gegeten al een flinke tijd geleden is. En ik ben ook dol op groenten. Mijn vriend vond het ook lekker en dat zonder gehakt.. dus die mis je niet, aldus het testpanel.

Laat je weten of je het gaat maken/ gemaakt hebt? Altijd leuk natuurlijk! 

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer Nathalie 16 mei 2015 op 14:21

    Lijkt me erg lekker! Ik zou ook wel iets vaker willen dineren zonder aardappelen/pasta/rijst/enz. Maar vind het toch altijd lastig, omdat ik snel het gevoel heb dat er dan iets mist.. Deze lasagne lijkt me wel heel erg lekker! Toch maar eens proberen!

  • Laat een reactie achter