havermout
Baksels, Recepten

Recept: hartige havermoutkoekjes

Veel makkelijke baksels zijn zoet, maar je kan soms ook zin hebben in iets hartigs. Zo ontdekte ik dit makkelijke recept. Ik ben zelf gek op kaas, maar ik eet het niet zo vaak. Je hebt veel kaasknabbels, alleen zitten daar veel dingen bij toegevoegd en dus niet zo gezond. Bij deze een easy recept voor relatief gezonde hartige havermoutkoekjes.
Processed with VSCOcam with f2 preset

Je hebt nodig:

100 gram havermout
100 gram kaas
1 ei
eetlepel kruiden bijv. basilicum, oregano (Italiaanse kruiden). Vers is het lekkerst.
Optie: eetlepel zaden/pitten zoals sesamzaad of pompoenpitten.

En dan..

kaas havermout
Weeg alle ingrediënten af en meng het.
Processed with VSCOcam with f2 preset havermoutkoekjes
Als alles goed gemengd is, is het plakkerig. Je kunt er ongeveer 9 redelijk grote koekjes van maken of 12 kleintjes. Ik heb met een lepel steeds wat ‘deeg’ op het bakpapier gelegd en zo de koekjes aangevuld.
Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset
Doe ze vervolgens 20 minuten in de oven op 180 graden. Warm zijn ze lekker om te knabbelen, maar koud mogen ze er ook zijn. Een groot koekje bevat 100 calorieën (al hangt dit wel af wat voor kaas je gebruikt).

Lijkt dit je lekker? Of hou je meer van zoet?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Food en joy: wat ik de afgelopen tijd heb gegeten #2 - Eetfabriek 31 maart 2015 op 07:12

    […] met het avondeten vind ik zelf. Links: een hartige havermoutkoekje, het recept plaatse ik laatst hier. Rechts: Boekweitpannenkoek met appel, rozijn en een klein beetje stroop. Ik at dit een dag voor […]

  • Reageer Food & Joy: wat ik de afgelopen tijd heb gegeten #4 - Eetfabriek 25 mei 2015 op 17:03

    […] maakte ik ook weer eens de hartige havermoutkoekjes. Rechts zie je het deeg voor mijn zelfgemaakte brood.. een paar foto’s verderop zul je het […]

  • Laat een reactie achter