Recept groententaart
Diner, Food

Recept: Heel veel groententaart

Groententaart. Het klinkt misschien wat saai. Maar het is echt goed te eten! In deze groententaart zit heel veel groenten, verrassing! Daarnaast wordt de groententaart smeuïg. Hoe dan?
Nou door witte bonen! Het is niet een 1,2,3 klaar recept, maar binnen een uurtje ben je wel klaar! Ideaal om in het weekend te maken met een lekker muziekje op de achtergrond.

Recept groententaart

Ingrediënten

  • ½ bol knoflook (6 hele tenen)
  • 2 el olijfolie
  • 2 aubergines
  • Twee handen vol verse basilicum (deze kun je ook weglaten)
  • 1 spitskool (groot)
  • 400 g wilde spinazie
  • 300 g gegrilde paprika (kun je in een glas kopen)
  • 50 g pijnboompitten
  • 400 g cannellinibonen of witte bonen

Ook handig

  • Keukenmachine
  • Een pan waar je mee kan grillenRecept groententaart

Stap voor stap naar jou heel veel groentaart!

  • 1. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm dik.
  • 2. Verhit de grillpan zonder olie en gril de aubergineplakken in delen, elke portie 6 min. Na 3 minuten omdraaien. Ik gebruikte hiervoor een hapjespan bij gebrek aan een grillpan, gaat prima! Gegrilde aubergine is ook lekker om zo te eten, mocht je teveel over hebben 😉
  • 3. Haal ondertussen 5 buitenste bladeren van de spitskool en snijd de harde kern eruit. Kook de bladeren 4 min. in ruim kokend water en spoel met koud water (blancheren). Laat ze goed uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
  • 4. Nu gaan we door met de spinazie! Voeg steeds een beetje spinazie aan een pan toe. Als alles geslonken is laat het vocht dan goed uitlekken in een vergiet.
  • 5. Snijd de gegrilde paprika in repen. Dep ze daarna droog
  • 6. Maal de pijnboompitten met de basilicum in de keukenmachine. Doe het apart in een bakje. Zelf heb ik dit niet gedaan, ik heb bij de bonenpasta gevoegd, ook lekker! Beide kunnen, maar ik denk dat het nog lekkerder is.
  • 7. Laat de bonen uitlekken. Maal de bonen, knoflook en de olijfolie in de keukenmachine tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
    recept groententaartRecept groententaart
  •  8. Bekleed de bodem en rand van de springvorm met de koolbladeren en houd 1 koolblad achter. Verdeel achtereenvolgens de helft van de aubergine, bonenpasta, paprika en spinazie laag voor laag over de bodem. Herhaal tot dat je niet meer kunt.
  • 9. Vouw het achtergehouden koolblad er overheen en druk het aan. Verdeel de gemalen pijnboompitten + basilicum erover.
  • 10. Zet de heel veel groententaart in de oven. Bak de taart in 30 min op 180 graden. Eet smakelijk!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van het recept vinden! Ga jij de taart maken?

Vorige post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer Charelle 8 maart 2017 op 10:54

    Wat een mega leuk recept! 😀 Een vegan quiche, ik ben nu al fan, ik heb het recept opgeslagen! ^^

  • Laat een reactie achter