recept kikkererwtenburger
Diner, Recepten

Recept: Kikkererwtenburger met knoflook

Al eerder plaatste ik een recept voor kikkererwtenburgers, maar ik heb inmiddels een nieuw recept hiervoor. Burgers die je niet kan weerstaan! Lekker op bij groenten te eten met tempé zoals ik deed. Maar ook heerlijk op een broodje met tomaat, komkommer etc. Je kunt de burger ook verkruimelen, wat het geen burger meer maakt, wordt het heel crunchy en kun je het bijvoorbeeld door een salade doen. Je leest het, de mogelijkheden zijn breed én je moet dit dus proberen!
Je hebt geen vegaburgers uit de supermarkt meer nodig, die maak je namelijk helemaal zelf! Lekker, vullend én simpel. Hoe? Lees dan snel verder!

recept kikkererwtenburger
Nodig voor 4 kikkererwtenburgers

240 gram kikkererwten (400 gram in blik)
3 á 4 tenen knoflook (geperst)
3 eetlepel volkoren speltmeel (ander meel kan ook, ook bloem kan)
Halve eetlepel paprikapoeder
Halve eetlepel Kardemom
Halve eetlepel Kerrie
Theelepel Cajun
Theelepel komijn
Paar eetlepels water
Handig: keukenmachine / blender

recept kikkererwtenburger knoflook
recept kikkererwtenburger
Hoe maak je ze?

  1.  Doe de kikkererwten in de keukenmachine en maal het fijn.
  2. Pers de knoflooktenen uit en doe dit bij de erwten samen met alle kruiden en het meel. Meng het verder door.
  3. Doe er dan nog een paar eetlepels water door.
  4. Voila, je ‘deeg’ is klaar, nu ga je 4 ballen maken met je handen die even groot zijn. Het plakt redelijk makkelijk aan elkaar.
  5. Leg ze op een bord en druk ze dan met je handpalm plat.
  6. Doe een beetje olie (kokos/olijf oid) in de pan en bak de burgers in 6 minuten klaar, ze moeten een beetje bruin zijn. Geniet er van!

Ik ben erg benieuwd wat jullie van de burgers vinden, laat je me het weten?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

  • Reageer Anne-Sterre 10 november 2015 op 11:40

    Klinkt super simpel. Helaas allergisch ook voor kikkererwten, dus kan ik weer op zoek naar een alternatief haha.

  • Reageer Ysanne 10 november 2015 op 12:28

    Oeh dit ga ik zeker eens maken, ik ben echt gek op kikkererwten! Super goede vleesvervanger ook 🙂

  • Reageer Sandra 10 november 2015 op 14:53

    Wat heeeeerlijk Marlijn! Het ziet er ontzettend lekker uit. Alleen hoop ik dat het ook lukt om ze te bakken in een vetloze pan, want olie of boter mag ik niet. Ik wil het zeker wel een keer proberen!

  • Reageer Laura 12 november 2015 op 14:37

    Dit ziet er super lekker uit! Ik ben echt dol op kikkererwten en houd niet zo van vlees dus dan kan ik dit eten! Ideaal lijkt mij 🙂

  • Laat een reactie achter