Baksels, Diner, Recepten

Recept: Vegan naanbrood met knoflook

Vorige week had ik heel veel zin om zelf vegan naanbrood te maken. Dus waarom niet! Het is héél makkelijk ( je hebt geen eens een oven nodig), je moet alleen een klein beetje geduld hebben, al duurt het geen uren gelukkig! Je hebt voor de basis maar een paar ingredienten nodig. De meeste naanbroden zijn niet veganistisch, maar zo zie je maar dat dat heel makkelijk wél kan. 
Benieuwd naar het recept?

Nodig voor het 4x naanbrood:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram sojayoghurt (naturel)
  • Koekenpan

Nodig om op het naanbrood te smeren:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • Naar wens paprikapoeder/koriander/basilicum wat je wilt.
  • 3 hele knoflooktenen
  • Naar wens peper/zout

En zo maak jij je eigen naanbrood

vegan naanbrood
1. Als eerst maak je het smeersel. Pers de knoflook uit en doe die in een kommetje samen met de olijfolie, peper/zout en naar smaak nog een extra kruid. Ik koos deze keer voor koriander, maar het is sowieso lekker met basilicum.
2. Weeg vervolgens het bakmeel af en doe daar de sojayoghurt door heen. Mix het goed door elkaar en kneed het daarna door.
3. Maak vervolgens vier bollen. Elke bol staat voor één naanbrood.
4. Ga daarna één voor één een bol uitrollen met een deegroller (of dopper, ronde beker etc. ). Bestrooi je aanrecht nog een beetje met meel zodat het niet blijft vast plakken. Het hoeft niet flinterdun te worden, maar rol het wel goed uit.
5. Pak je plak op en leg hem in een koekenpan zonder olie oid.
6. Smeer vervolgens één kant vol met de knoflookolijfoliedip, ik gebruik daar zelf een kwastje voor.
7. Je merkt vanzelf wanneer je hem kan omdraaien, hij wordt dan al een beetje knapperig. Bij het eerste naanbrood duurt het even voordat de pan warm is, dus dan moet je even geduldig zijn. Draai het naanbrood om en wacht tot hij bruin/knapperig begint te worden, dan is hij klaar!
8. Haal hem uit de koekenpan en eet hem lekker op. Je kan hem zo eten of met een dip/groenten etc.
9. Herhaal dit bij de andere drie bollen.

vegan naanbrood
Eet jij wel eens naanbrood? Lijkt dit je een makkelijk recept?

 

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Anne-Sterre 10 juli 2016 op 19:07

    Volgens mij nooit gegeten, maar het lijkt me makkelijk om te maken en het ziet er lekker uit.

  • Reageer Sandra 12 juli 2016 op 12:23

    Ziet er goed uit Marlijn! Ook super simpel zeg, ideaal en snel om te maken. Jum, ik wil het wel proeven!

  • Laat een reactie achter