recept: gezonde ontbijtkoek
Baksels, Recepten

Recept: Gezonde ontbijtkoek met chocolade

De ontbijtkoek is niet het gezondste tussendoortje zoals ik al vertelde in dit artikel.. maar wees niet getreurd! Er is gewoon een gezond én lekker alternatief. Dadels, volkoren meel en koekkruiden helpen hier aan mee. Momenteel staat de ontbijtkoek hier voor de 2e keer in de oven! Ontbijtkoek vind ik trouwens maar een rare naam, volgens mij eten de meeste mensen het als een snack ipv ontbijt. Zo zie ik het ook en daarom doop ik het nu om tot plakkoek 😉 .
recept gezonde ontbijtkoek

plakkoek
Nodig

– 250 gram meel, ik gebruikte een deel boekweit en een deel speltmeel. Als je een glutenvrije versie wilt maken moet je alleen boekweitmeel gebruiken.
– 200 ml water
– 8 medjool dadels (hoe meer, hoe plakkerig..dus doe er gerust meer in)
– 2 eetlepels honing (voor veganoptie: agrave siroop)
– 1 ei of (voor veganoptie: zelfgemaakte appelmoes (50 ml))
– 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
– 2 eetlepels koekkruiden
– 50 gram pure chocolade
gezonde ontbijtkoek chocolade Recept: Gezonde ontbijtkoek met chocolade

Hoe maak je plakkoek?

1. Als eerst ontpit je de dadels en snijd je dit in kleine stukjes
2. Hak daarna de chocolade in kleine stukjes
3. Bij gebruik van een keukenmachine doe je eerst het meel en de dadels erin. Aan zetten en dan de rest erdoor. Bij geen keukenmachine doe je eerst het meel in een kom en meng je dit met water. Hierna voeg je de honing, ei, chocolade, kruiden en bakpoeder er door.
3. Giet het in een bakvorm en strooi voor de leuk bijvoorbeeld wat havermout erover.
4. Zet het dan in je oven voor ongeveer 45 minuten op 180 graden.

Ook lekker zijn rozijnen, noten zoals pecan of para, stukjes banaan/appel of vijgen.

Eet jij graag ontbijtkoek?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

  • Reageer Monique | WritingMonique 8 augustus 2015 op 06:41

    Ah! Ik ben dol op ontbijtkoek met stukjes chocolade, dus dit is zeker een recept voor mij!

  • Reageer Linda 8 augustus 2015 op 14:02

    Klinkt goed! Ik eet nooit meer ontbijtkoek omdat het inderdaad zo slecht is, maar zelf maken zou ik ook eens moeten proberen.

  • Reageer Talitha 24 augustus 2015 op 14:46

    Wauw, wat een mooie blog heb je! Echt leuk!
    Dit recept lijkt me echt heerlijk, ziet er goed uit! Ik bak ook altijd met speltmeel en boekweitmeel dus komt goed uit (:

  • Reageer cindy spronk 1 september 2015 op 15:59

    Hoi, kan je de plakkoek ook met amandelmeel maken?

    • Reageer marlijn 1 september 2015 op 18:49

      Zelf nog niet geprobeerd maar het kan sowieso!

  • Reageer Cindy Spronk 1 september 2015 op 20:21

    Dankjewel voor je snelle antwoord! Ik ga het proberen.

  • Laat een reactie achter