recept plantaardige quiche
Diner, Recepten

Recept: plantaardige quiche

Een plantaardige quiche vol met lekkers, dat wil toch iedereen. Het meel dat ik heb gebruikt is van kikkererwten. Dit meel is glutenvrij én eiwitrijk. Met dit meel kun je trouwens nog veel meer lekkers maken, zoals pannenkoeken en brood. Met deze quiche kun je een lange avond of middag tegemoet gaan. Kikkererwtenmeel kun je kopen bij de Ekoplaza. Al kun je het vast een stuk goedkoper krijgen bij de toko. Je kunt kikkererwtenmeel ook zelf maken; door gedroogde kikkererwten fijn te malen in de goede blender of hakmolen. De quiche is behoorlijk vullend. Een paar ingrediënten zijn wel een must om de quiche lekker op smaak te brengen, zonder deze kanjers is de quiche namelijk wat saai en vlak van smaak.. maar gelukkig zijn er veel smaakmakers in town. In het recept laat ik zien hoe en wat.

recept plantaardige quiche
Plantaardige quiche

Een quiche is goed voor 2 magen 😉 . Hiervoor heb je nodig:
– 150 gram kikkererwtenmeel
– 3 eetlepels olie (bijv olijfolie)
– 300 ml water
– 2 eetlepels edelgistvlokken
– zout/peper/oregano/bassilicum/peterselie
– een teen knoflook die mee gaat in de oven, 1/2 tenen knoflook rauw op de quiche als die uit de oven komt
– 150 gram broccoli
– 150 gram champignons, ik had kastanje
– 1 tomaat
– 1 ui
– 1 paprika
– artisjokkenharten (de helft van een potje ongeveer)
– gedroogde tomaten (essentiële smaakmaker!)
– Andere lekkere smaakmakers zijn bijvoorbeeld rozijnen en noten
recept plantaardige quiche
Joehoe, kookselfie. Met vriendinnen hebben we zo’n happeninggroep (app) en daar heb je ook zo’n selfie catogorie, erg hilarisch. Ik ben dus helemaal in to the selfies haha. 

Zo maak je deze aardige quiche

  1. Meng in een kom het meel, kruiden, edelgistvlokken, 1 knoflookteen, olie en water. Laat dit ongeveer een half uur staan. Zo wordt dit mengel wat dikker en neemt het meel het water op.
  2. Weeg de broccoli af en blancheer deze (kook dus kort even), giet dan af. Het mag gewoon afkoelen
  3. Snijd de rest van de groenten in kleine stukjes behalve de tomaat, gedroogde tomaten en artisjokkenharten
  4. Bak de ui en champignons eerst aan en doe hier vervolgens de paprika bij.
  5. Snijd de tomaat in dunne plakjes net zoals de artisjokken.
  6. Doe dan vervolgens alles bij het meelmengsel behalve de gedroogde tomaten, tomaat en artisjokken. Meng goed door.
  7. Doe het vervolgens in bijvoorbeeld een ovenschaal met bakpapier. Op de bovenkant leg je de tomaat en artisjokken. Zet het in de oven voor 30 minuten op 200 á 220 graden. Kijk af en toe even of het goed gaat / niet te hard/te zacht.
  8. Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes en eventuele noten ook.
  9. Als hij klaar is dan kun je de taart verdelen. Pers een teen knoflook op elk helft uit. Strooi de gedroogde tomaatjes en eventuele rozijnen/noten uit. Eet smakelijk! Oja, eet het bakpapier niet op 😉 . Ik haal de quiche met een spatel eruit, je weet wel wat je bijvoorbeeld een pannenkoek mee kan omdraaien. Weet iemand eigenlijk of er eetbakpapier bestaat? Dat lijkt me nog eens handig. 
Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer Anne-Sterre 6 september 2015 op 13:06

    Ziet er heerlijk uit, fijn uitgelegd ook.

  • Laat een reactie achter