Diner, Recepten

Recept: Quinoa salade met biet, spinazie en hazelnoot

Vroeger at ik rode bieten met een lading appelmoes om de smaak van de biet te verdoezelen. Nog steeds ben ik er niet dol op maar ik dacht: laat ik het weer eens proberen. De bieten heb ik gepureerd en in combinatie met de andere ingrediënten proef je niet echt de bietensmaak. Geen lading appelmoes meer nodig! Benieuwd naar het recept lauwwarme quinoa salade? 

recept quinoa salade
Nodig voor 1 persoon

75 gram quinoa (meer of minder kan altijd)
2 gekookte bieten
20 gram feta (of geitenkaas)
15 gram hazelnoten
Sap van een halve limoen
Peper/zout
1 eetlepel extra vierge olijfolie
200 gram spinazie
100 gram gebraden kipfilet (maar je kunt hier ook vis of nog meer groenten voor in de plaats doen)

recept quinoa salade

Hoe doe je het?

1. Kook de quinoa volgens de verpakking.
2. Wok de spinazie.
3. Snijd de rode bieten in stukjes en pureer het.
4. Bij het rode bieten mengsel voeg je het sap van de limoen, olijfolie, peper en zout toe.
5. Snijd de gerookte kip in stukjes.
6. Doe alle ingrediënten nu door elkaar heen en strooi er vervolgens de hazelnoten en feta overheen en geniet ervan!

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter