Diner, Recepten

Recept: Speltpizza

Pizza, heerlijk! Ik ben dol op zelfgemaakte pizza, de hele avond hoef ik niks meer te eten. Deze pizza is een uitstekende weekendmaaltijd! Het geeft je een hoog verzadigingsgevoel, maar valt ook redelijk zwaar op de maag. Als je intensief gaat sporten kun je het beter na je sportsessie eten. Als ik zelf ga sporten dan neem ik dit nooit, maar eet ik alleen groenten. Ik heb sowieso zeer snel last van eten als ik ga sporten dus ik ben wellicht een uitzondering 😉 Maar als je een keer zin hebt en niet gaat..

sporten is dit zeker het uitproberen waard!

Benodigdheden 1 pizza (2 personen) :

speltpizza
Ingrediënten Bodem
150 gr Speltmeel
75 ml Water
1 el Olijfolie
1 tlWijnsteenbakpoeder

Afmaken met
Tomatensaus (zelfgemaakt) of purree
1 Paprika
1/2 courgette
100 gram Champignons
4 plakjes Biologische parmaham
2 tenen Knoflook
Handje geraspte biologische jong belegen kaas.
Oregano, Italiaanse kruiden
Maar je kan uiteraard ook andere groenten gebruiken, kaas en eventueel de ham weglaten.

1. Meng het speltmeel met het water, wijnsteenpoeder en de olijfolie, kneed dit 5 tot 10 minuten en laat het dan 30 minuten rijzen.
2. Snijd alle groente, pers de knoflook en rasp eventueel de kaas.
3. Wok ondertussen even de champignons en de ui.
spelt pizza
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg vervolgens het deeg erop en rol het uit met een deegroller.
5. Doe de tomatensaus er als eerst op, goed uitstrijken. Strooi vervolgens de kruiden over.
6. Strooi vervolgens alle groenten en knoflook erop en top af met de parmaham
7. Zet de pizza nog ongeveer 20 – 30 minuten in de oven op 210 graden. Check regelmatig of hij al klaar is.

Eet smakelijk!

Eet je vaak pizza en lijkt het jou wat?

Follow my blog with Bloglovin

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer Bente 14 januari 2015 op 18:18

    Alles wat met pizza te maken heeft vind ik lekker (oke niet helemaal waar, maar ik vind pizza wel heel lekker ;)) dit lijkt me dus ook een topper!

  • Laat een reactie achter