Diner, Recepten

Recept: Summer rolls met tempé en groenten

Summer rolls zijn erg makkelijk, snel en je kan het helemaal naar je eigen wensen maken. Zelf vond ik het er altijd ingewikkeld uit zien maar het is nóg makkelijk dan wraps! Ik kon dit recept dus niet aan jullie voorbij laten gaan. Summer rolls zijn eigenlijk gewoon rijstvellen uit de Aziatische toko, maar summer rolls klinkt natuurlijk veel gaver. Je hebt ze in verschillende vormen, ik heb vierkante gebruikt maar je hebt bijvoorbeeld ook ronde. Ze kosten niks, nog geen 2 euro voor 100 stuks ofzo? En ik eet er meestal maar 3 als diner dus reken het maar uit..

Alleen het oprollen is wat lastig, zelf ben ik daar nog niet in geslaagd dat hij mooi strak is ingepakt, maar ach het gaat om de smaak. Sowieso ben ik niet zo van het knutselen. Ik heb zelf animatiewerk gedaan op campings en elke ochtend was het tijd om te knutselen. Mijn collega was er ook geen fan van en we hielden de aantal knutsels zelfs met gevangenisstreepjes bij. Het toppunt was dat we om 2 uur snachts nog aan een knutselwerk zaten, omdat de ouders in het begin hadden geklaagd dat de werkjes moeilijker moesten. Dat hebben ze geweten want de volgende ochtend waren er 70 kids 3 uur lang aan het knutselen. Mijn hobby wordt het dus nooit.
recept summerrolls

Benodigdheden

– Rijstvellen, zelf gebruik ik er 3 en alles wat je lekker vind haha.. maar ik zal even neerzetten wat ik zelf gebruikt heb
– Gemengde kiemen
– Paprika (een hele)
– Gemengde sla (handje per vel)
– Stuk komkommer
– Tempé gemarineerd met sojasaus van Tamari (in blokjes)
– Wortels, geraspt (ik gebruikt 2 stuks)
– Cherry tomaatjes, ik had toevallig de gele nog liggen, ik gebruikt er 6.
– Ui, 1/4 ongeveer
– Knoflook, 1 teen per vel
recept summerrollsrecept summerrolls
recept summerrolls

Hoe maak je summer rolls?

1. Snijd alle groenten in kleine stukken/ rasp de wortel en bak de tempé.
2. De rijstvellen hoef je alleen maar even in lauwwarm water te weken, het moet onzichtbaar worden en als een doek aanvoelen. Je moet ze één voor één weken, dus niet tegelijk.
3. Als je een rijstvel uit het water haalt leg je het op je bord en daar doe je dan alles (dus ook de ui + knoflook) in. Net niet aan de rand. Dan rol je hem of haar (of is het onzijdig 😉 ) op en zo maak je er net zoveel tot dat je vind dat je er genoeg hebt.
4. Als je nog groenten en tempé over hebt (en ui/knoflook) dan kun je daar nog een salade van maken.. dat is wat ik deed in elk geval.
Je kunt er eventueel nog een sausje bij gebruiken zoals de sojasaus waar je de rol in dipt of een ander zelfgemaakt sausje. Zelf ben ik een vrij makkelijke eter en doe ik bijvoorbeeld vrijwel nooit ergens zout overheen en eet ik het graag ‘naturel’. Ook lekker in de rol is avocado, taugé en cashewnoten.

Heb jij dit wel eens gegeten? 

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Sandra 11 juli 2015 op 11:39

  Ik had nog nooit van die rijstvellen gehoord? Het ziet er erg lekker uit. Weer zo’n recept die ik écht eens moet uitproberen!

  • Reageer marlijn 11 juli 2015 op 17:51

   Ik ken het ook nog niet zo lang, de laatste tijd ben ik wat meer producten aan het uitproberen die ik nog nooit heb gegeten en dat bevalt goed 🙂 .

 • Reageer robin 12 juli 2015 op 18:02

  ik las ook ergens dat je deze nu bij de AH to Go heb.. zelf maken is natuurlijk lekkerder dus ik wil dit wel eens proberen! ziet er in ieder geval lekker uit.

 • Laat een reactie achter