Diner, Recepten

Recept: Volkoren wraps

Soms heb ik niet zoveel zin om te koken maar wil ik wel gewoon gezond blijven eten (dus niet dat ik gelijk naar de snackbar ren). Ik vind wraps echt comfortfood, makkelijk, snel en ook nog eens heel lekker. De volkoren wraps kun je zelf maken, maar die van mij mislukken meestal. Mijn koekenpan is zeg maar vrij goedkoop en oud. Ik moet eigenlijk een nieuwe. Ik heb alleen niet zoveel verstand van een fatsoenlijke merken enzo. In elk geval laat ik zien hoe ik mijn volkoren wraps (uit de supermarkt) klaar maak!

recept volkoren wraps
Nodig voor de wraps (2 personen)

Volkoren wraps, 8 stuks (gekocht bij de Jumbo). Zelf eet ik er meestal 2/3, maar je kunt tafelgenoten hebben die meer eten ;). Oja ik kwam erachter dat de variant die ik kocht gemaakt is van volkorenbloem ipv meel.. vind ik zelf een beetje jammer. Als je dus gewoon volkorenmeel en niet die onnodige toevoegingen wilt kun je ze het beste even zelf maken. Zie hier een recept.
Rucola handje per wrap
Paprika 1 stuk
Avocado halve
Gele wortel 50 gram
Broccoli 50 gram 

Champignons 250 gram
Courgette 1 hele
Ui 1 stuk
Kipfilet 200 gram
Feta 100 gram
Knoflook, hoeveel je zelf lekker vind (ik dus een stuk of 3 )
Je kunt ook andere groenten gebruiken, vlees etc.
recept volkoren wraps

En dan..

1. Snijd alle groentes en kipfilet.
2. Wok alles wat je hebt gesneden behalve de avocado, rucola, feta en eventueel de ui niet (ik vind rauwe ui lekker in de wrap dus die wok ik niet).
3. Verwarm de wraps en leg ze op je bord.
4. Smeer je wrap in met een laagje avocado, doe er een handje ui op, grote schep gewokte groente, kip, strooi er wat feta overheen, knoflook en een handje rucola.
5. Vouw de wrap op als een soort van envelop, zodat er niks uitvalt tijdens het eten (ik eet ze met mijn handen).
6. Aanvallen maar! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt 🙂

Hoe vul jij graag je wrap? Maak je de wraps wel eens zelf?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reageer Bente 18 mei 2015 op 12:34

  Ja, heerlijk en makkelijk! Een favoriet van mij is met komkommer, sla, ricotta, tonijn, bosui en augurk. Yummie!

 • Reageer Nesein 18 mei 2015 op 19:47

  Let op spuit 11 is hier:

  Volkoren wraps?? Bestaan die? Deze moet ik hebben.

  Lekker recept!

  • Reageer Nesrin 18 mei 2015 op 19:48

   Tikt haar naam gewoon verkeerd in *schele emoticon*

 • Reageer Divine Vitality 19 mei 2015 op 22:06

  Ziet er lekker uit 🙂

 • Laat een reactie achter