recept wittebonenpaprikadip
Baksels, Recepten

Recept: smeuïge & hartige wittebonen/paprika dip

Heel af en toe aten wij vroeger wel eens chili con carne, waar ik altijd tegen op zag. Ik vond het namelijk erg smerig en dit kwam door de bruine bonen. Nog steeds vind ik deze niet te eten trouwens. Toen ik dit recept zag staan werd ik niet gelijk enthousiast van de witte bonen, maar aangezien ik ze nog nooit gegeten had wilde ik het wel een kans geven. Vooral omdat het er op de foto zo lekker uit zag (het recept komt uit het boek super healthy snacks). Het is trouwens zo klaar in ongeveer 3 minuten.

En jawel beste mensen, het is prima te eten! Vooral verfrissend met een stukje komkommer maar je kan er vanalles mee doen. Dat geef ik hieronder aan 😉

recept wittebonenparikadip

Nodig

2 rode paprika’s
1 blik (400gram) cannellinebonen (zijn witte bonen)
Knoflook -> hoeveel je lekker vind
2 eetlepels olijfolie
zeezout en peper
recept gezonde dip

Hoe maak je het?

Snijd de paprika’s in kleine blokjes, hoeft niet heel eg klein. Laat de bonen uitlekken en doe dit dan samen met de knoflook en kruiden in de keukenmachine en maal het fijn. Schep het vervolgens in een bakje en doe daar de eetlepels olijfolie door en voila, dip je gek.

Lekker op een boterham, crackers of groenten in te dippen.. maar ook door een salade, pasta etc. Je kunt er voor een hartige smaak eventueel wat edelgistvlokken overheen strooien.. ja dit is mijn nieuwste ontdekking! Stukken gezonder dan kaas én toch een hartige smaak, kun je niet laten staan toch. Dit is te koop bij natuurvoedingswinkels, maar aangezien ik er praktisch naast woon is dit voor mij geen probleem 😉 . Het idee heb ik trouwens uit het boek ‘de vegarevolutie’ waar ik binnenkort een review over plaats.

Lijkt deze dip je lekker?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Sophie 20 juni 2015 op 16:39

    Ik heb ook een hekel aan bruine bonen!! Ben ik even blij dat er witte bonen in dit receptje zitten! Ziet er superlekker uit 🙂

    • Reageer marlijn 21 juni 2015 op 17:10

      Ha toevallig. Ja witte bonen zijn gelukkig wel goed te eten 🙂

    Laat een reactie achter