bosbes muffin
Baksels, Recepten

Recept: zalige bosbesmuffin

Vaak zie ik veel recepten voorbij komen waarbij amandelmeel gebruikt wordt (ik zelf laatst ook). Dit is best prijzig. Ik ging dus mijn eigen variatie maken van een zalige muffin die wat meer budgetproof is. Daarnaast is hij vrij van lactose en geraffineerde suiker. Benieuwd naar dit heerlijke pronkstuk?

bosbes muffin bosbes muffin
Nodig voor 7-8 stuks

3 bananen
1 ei
3 el kokosolie
1 tl vanillepoeder
1 tl wijnsteenbakpoeder
125 gr speltmeel
50 gr rijstemeel
20 gr rozijnen
2 handen bosbessen
Je kunt ook 175 gr speltmeel gebruiken en geen rijstemeel

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset
En zo doe je het

Eigenlijk is het een kwestie van alles op een hoop gooien en mengen, maar ik zal toch nog even een korte beschrijving geven. Prak de bananen of gooi het in je keukenmachine die dit voor je doet. Daarna doe je de eieren erbij in en meng je het verder. En vervolgens doe je rest van de ingrediënten erin en nog een keer mengen. Ik heb zelf 6 cupcake vormpjes gebruikt en nog een soort mini cakevorm. Deze vet je in en doe je het beslag in. Vervolgens zet je het 30 minuten in de oven op 180 graden. Daarna kun je ultiem smullen van deze zalige muffin.
bosbes muffin

Een muffin bevat ongeveer 162 calorieën. Ter vergelijking met die een bosbes cupcake van de allerhande: deze bevat 250 calorieën.

Wat is jou favoriete muffin?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Marieke 16 februari 2015 op 16:01

  Hoi! Ziet er heel lekker uit, kan het ook met boekweitmeel? En wat is het smaakverschil tussen boekweit en speltmeel? Groet, Marieke

  • Reageer marlijn 16 februari 2015 op 16:23

   Hoi Marieke! Je kan de speltmeel zeker vervangen voor boekweitmeel. Boekweit heeft een wat ‘aardse’ smaak vind ik zelf, maar door de bessen/rozijnen is het wel zoet genoeg. Je kunt er eventueel nog wat honing toevoegen. Ik hoop dat ik je verder heb geholpen. Succes!

 • Reageer Food en joy: wat ik de afgelopen tijd heb gegeten - Eetfabriek 9 maart 2015 op 09:03

  […] mijn favoriete maaltijden. Als je dit een keer eet hoef je nooit meer een diepvriespizza.   Links: bosbessenmuffin, jammie. Rechts quinoa salade met groentes. Vult behoorlijk, dat had ik niet verwacht. Links: […]

 • Laat een reactie achter