recept zoete boekweitpannenkoeken
Baksels, Diner, Ontbijt & lunch, Recepten

Recept: Simpele zoete boekweitpannenkoeken

Boekweit heeft een aardse smaak, maar bij deze pannenkoeken heb ik daar in elk geval geen last van. Boekweit is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1 en B6, en verschillende mineralen, zoals magnesium. Boekweit vult behoorlijk in vergelijking met de ‘standaard’ tarwe pannenkoek en is stukken minder vet. Dus als je zin hebt in gezond en in pannenkoek dan heb ik voor jou het ideale recept! Dit recept is zuivel, ei én glutenvrij (boekweitmeel heeft namelijk geen gluten) én vegan. Je kunt dit recept ipv water ook met bijvoorbeeld amandelmelk maken. De amandelmelk in de winkel bevat meestal weinig amandel en bestaat vooral uit water daarom kies ik hier voor water. Net zo lekker, makkelijk en goedkoop.

zoete boekweitpannenkoeken
Nodig voor ongeveer 4 á 6 grote pannenkoeken

– 200 gram boekweitmeel
– 400 ml water
– Snufje zout
– 3 lijnzaadeieren (3 eetlepels lijnzaad, 9 eetlepels warm water)
– kaneel
– appels (3 stuks ongeveer)
– Eventueel stroop, rozijnen etc.

Zo maak je ze..
recept zoete boekweitpannenkoekenrecept zoete boekweitpannenkoeken

  1. Maak de lijnzaadeieren -> doe alles bij elkaar in een bakje en laat het afkoelen, dit duurt ongeveer 15 minuten, schep het een paar keer door.
  2. Meng het boekweitmeel met het water, zout, lijnzaadeieren en kaneel (hoeveel je lekker vind)
  3. Schil de appels en snijd de appels in dunne schijfjes.
  4. Verwarm een koekenpan en doe hier een klein beetje kokosolie in. Giet dan 1/4 deel (ongeveer) van het boekweitmengsel in de pan.
  5. Doop vervolgens de schijfjes appel in, strooi hier kaneel over en eventueel nog wat rozijntjes. Bak dit een paar minuutjes aan, je merkt wel wanneer je hem om kunt keren
  6. Keer hem na een paar minuten om en laat het nog even bakken en je eerste pannenkoek is klaar om te eten! Je kunt het eten met een klein beetje (appel)stroop.

recept zoete boekweitpannenkoeken
Uiteraard kun je ook een hartige pannenkoek ervan maken, bijvoorbeeld met avocado, gemarineerde tofu, sla, edelgistvlokken en andere groenten die je lekker vind. Gebruik jij wel eens boekweitmeel?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Ysanne 12 oktober 2015 op 10:32

    Dit wil ik nog altijd eens maken, lekker lijkt me!

    • Reageer marlijn 13 oktober 2015 op 20:09

      Zeker doen, erg lekker ????

    Laat een reactie achter