review my new roots
Food, Kookboeken, Uitgelicht

Review: My new roots – Sarah Britton

Mijn verjaardag is al even geleden (3 november) maar toch kreeg ik een paar weken geleden nog een verlaat verjaardagscadeau van mijn vriendinnen. Al een lange tijd stond My New Roots op mijn wensenlijstje en nu heb ik hem echt! My New Roots is een kookboek geschreven door Sarah Britton, die een gelijknamige blog heeft. Sarah is ook kok geweest dus dat belooft veel goeds. De recepten die Sarah maakt zijn meestal veganistisch en af en toe gebruik ze ei of kaas in haar recepten. Alleen al voor de foto’s moet je het boek eigenlijk hebben! 

Als ik door het kookboek blader en ik zie alle foto’s dan wil je het bijna niet meer op eten. Al is het natuurlijk wel een kunst om het zo mooi na te maken.. dit lukt mij meestal niet 😉 . Het kookboek is op seizoen ingericht. Sarah vind het belangrijk om met de seizoenen mee te eten, want dat is milieuvriendelijker en de natuur bied het niet voor niets in die tijd aan. In het kookboek worden een aantal symbolen gebruikt die je bij elk recept kunt terug vinden of iets glutenvrij of veganistisch is. In het begin van het boek worden eerst bepaalde technieken uitgelegd zoals zelf kiemen zaden, peulvruchten weken/koken en legt ze uit hoe je zelf noten en zadenmelk kunt maken. Daarnaast geeft ze ook handige tips hoe je bijvoorbeeld een romige soep kunt maken zonder gebruik van room.
review my new roots
review my new roots
review my new roots
Zoals je hierboven kunt zien (socca met gegrilde witte en groene aspergers en feta) kun je recepten ook makkelijk vegan maken. In dit recept kun je de feta weglaten en bijvoorbeeld avocado (ik zeg maar wat) gebruiken. Je hebt af en toe wat veel ingrediënten nodig, maar dit zijn niet altijd ingrediënten die je perse nodig hebt. Daarnaast zijn het vaak ook veel kruiden en dat maakt het gerecht natuurlijk op smaak dus erg belangrijk 😉 . Ik ben er nog niet aan toegekomen om zelf een gerecht te maken uit My new roots (stiekem dus een hele slechte review, sorry). Wel heb ik een hele lange lijst met recepten die ik wil maken (goed teken!). Denk aan pruimentaart, quinoarisotto, druivensalsa, blauwebessencontuccini en zo kan ik nog wel even door gaan. Van dit boek krijg ik in elk geval heel veel zin om de keuken in te duiken en vooral om het op te eten 🙂 .

review my new roots
Links zie je zuringhummus en rechts avocadotaartjes.  Die taartjes heb ik ook al een keer bij een ander kookboek voorbij zien komen, lijkt me heel lekker omdat avocado natuurlijk heel romig is.
review my new roots
Links zie je het recept voor wittebonenfondue. Dit recept staat ook op mijn nog te maken lijst, lijkt me namelijk heel bijzonder! Het is onder andere gemaakt van witte bonen, edelgist (altijd goed), mosterd en miso. Het positieve aan deze fondue is dat hij vezelrijk en eiwitrijk is en ook nog eens gezond! Je kan de fondue ook gebruik als pastasaus, veelzijdig dus.
review my new roots
Links zie je ijs! Niet dat momenteel de tijd voor ijs is, maar het is altijd goed om te weten hoe je zelf lekker ijs kunt maken. Dit ijs wordt in het boek funky monkey roomijs genoemd. Het favoriete ijs van Sarah was namelijk Chunky Monkey van Ben & Jerry’s. Dit is haar eigen gezonde versie. Het is onder andere gemaakt van noten, bananen en vanille. Waarschijnlijk is dit wel een vrij calorierijk stuk ijs dus niet te vaak eten hé 😉 . Rechts zie je vega-tonijnsalade. De tonijnsalade is onder andere gemaakt van zonnebloempitten, nori, kappertjes en zo nog wat ingredienten. De broodjes zien er heerlijk uit toch?

Conclusie

Ook al heb ik er nog geen enkel recept van gemaakt, ik ben nu al overtuigd dat dit een geweldig kookboek is! Niet alleen de foto’s zijn prachtig, de recepten zijn ook écht origineel. Sarah heeft bij elk gerecht een persoonlijk stukje geschreven hoe ze tot het recept is gekomen. Daarnaast is Sarah kok geweest wat heel handig is want ze geeft goede bruikbare tips. Sommige ingredienten zijn wat lastig verkrijgbaar maar meestal kun je dit wel makkelijk vervangen of weglaten. Sommige recepten zijn wel vrij machtig en raad ik je dan ook niet aan om dagelijks te eten.. behalve als je de tour de france gaat rijden (moet je iets van 7000 calorieën wegtikken, succes daarmee).  Tot voor kort was mijn lievelingskookboek Deliciously Ella, maar ik denk dat het nu een gedeelde eerste plaats is met My new roots.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reageer Susanne 7 februari 2016 op 20:59

  Owww die foto’s in dat boek, zo mooi! Website is echt mijn favoriet. Zulk prachtig werk! Leuke post 😉

  • Reageer marlijn 8 februari 2016 op 20:33

   Ja echt wel een voorbeeld! Thanks 🙂

 • Reageer Charelle 8 februari 2016 op 07:12

  Wow wat een mooi boek! Ik ga meteen eens haar website bezoeken, want die ken ik helemaal nog niet!

 • Reageer Ysanen 11 februari 2016 op 16:24

  Wauw, wat een mooi boek! Alleen de foto’s al zijn prachtig. Benieuwd naar de recepten die je er mee gaat maken. Komen we vast hier tegen 🙂

 • Laat een reactie achter