vegadutchie
Food, Kookboeken

Review: Vegadutchie kookboek – Jolijn Pelgrum

Misschien kennen jullie de blog ‘Vegadutchie‘. Zij – Jolijn – heeft een eigen kookboek uitgebracht dit jaar. Alle recepten zijn vegan én gezond. Ze is ook een voorstander van natuurvoeding. Daarnaast kan ze ook nog eens goed fotograferen en heeft ze alles zelf gefotografeerd. Inmiddels heb ik het hele boek doorgekeken en zelfs al in de keuken gestaan! Benieuwd naar mijn review? Het boek heeft pastelkleuren en is verder vrij clean, wat ik erg fijn vind aan een kookboek. Zoals het boek ‘Het forest Feast’ vind ik té druk. Het boek begint met haar eigen verhaal en gaat daarna over naar een praktisch gedeelte. Wat je allemaal in je keukenkastjes kunt hebben, wat je met bepaalde voeding kunt doen en hoe je zonder ei ook door het leven kan.. ei kun je namelijk op veel manieren vervangen.

Hierna heeft ze het boek opgedeeld in ontbijt, lunch en diner met daartussen nog een hoofdstuk over sapjes en eindigt ze met snacks. Met het hoofdstuk sapjes heb ik niks, want ik ben daar niet voor gemaakt 😉 . Ook bevat het boek bodyrecepten, dus hoe je je eigen bodycream kunt maken bijvoorbeeld.
review kookboek vegadutchie

Op de middelbare school heb ik een wentelteefjesfase gehad. Met een paar klasgenoten spraken we af dat we vrijdag het weekend gingen vieren met wentelteefjes. Lekker, al heb ik het echt al jaren niet meer gegeten! Leuk om het nog eens weer te maken.
review vegadutchie kookboek
Dit is een recept waar je los kunt gaan in de keuken om deze tiramisu te maken. Het recept is ook glutenvrij. Ik vind dit echt zo’n recept voor een uitgebreid diner zoals met kerst.
vegadutchie kookboek
Ik kom weinig kookboeken tegen waar ze bijvoorbeeld amarant gebruiken, extra leuk dat je hier dus ook brood mee kan maken. Zelf was ik niet zo snel op dat idee gekomen. Die rode peper laat ik alleen wel weg, bij een ministukje proef ik al niks meer. Lijkt me niet echt de bedoeling.
vegadutchie kookboek
Dit is een foto van het recept van een rauwe limoentaart. Als je kijkt lijkt het net een kwarktaart met notenbodem, maar het is gemaakt van onder andere cashewnoten. Dat maakt deze taart wel gelijk vrij machtig, dus niet te vaak maken 😉 .

recept: amaranth
Zelf heb ik er nu drie recepten uitgemaakt: de chiapudding, avocadopasta en de quinoasalade (wat ik met amarant heb gemaakt). Al met al lekkere recepten, al paste ik ze wel wat aan. Zelf doe ik nooit zoveel olijfolie door mijn gerechten omdat dit behoorlijk calorierijk is. En de chiapudding is niet zo mijn ding geloof ik, je moet er van houden. Het vult trouwens wel heel goed, dus als je een lange ochtend voor je hebt..

Aanrader?
Voor mij is dit boek een aanrader, omdat het recepten zijn met producten die ik ook gebruik. Daarnaast zijn het over het algemeen redelijk snelle recepten (je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan) en passen ze goed in het straatje van natuurvoeding. Een pluspunt hierbij is dat er geen dierlijke producten gebruikt worden. Jolijn vertelt bij elk recept (en tussendoor) een persoonlijk stukje wat ik leuk vind om te lezen. Daarnaast geeft ze nog variatietips. Sommige recepten zijn wel vrij machtig zoals de limoentaart en er wordt vaak veel gebruik gemaakt van noten. Als je van puur eten houdt, is dit boek ook iets voor jou!

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Talitha 29 augustus 2015 op 13:01

  Wat leuk! Ik ken haar blog wel, maar wist niet dat ze ook een boek had (:
  Lijkt me een leuk boek met lekkere recepten (:

 • Reageer jolijn 31 augustus 2015 op 08:03

  Dank je wel voor je mooie recensie! Liefs Jolijn

 • Reageer Laura 31 augustus 2015 op 09:38

  Ben er benieuwd naar! Deze staat op mijn verlanglijstje.

 • Laat een reactie achter