sporten
Fitness, Hardlopen, Sport, Zwemmen

Doei sportdip, hallo motivatie!

Na een kleine sportdip heb ik de smaak inmiddels alweer een tijd te pakken. Ik kijk er naar uit om weer te sporten en sla geen training meer over. Al moet ik zeggen dat afgelopen week een uitzondering was. Laatst had ik 6 keer in de week gesport ipv 5. Gewoon omdat ik daar zin in had.  Het zonnetje heeft daarin ook een kleine bijrol. Het is een stuk aantrekkelijker om met een paar zonnestralen hard te lopen, dan in een hagelbui. Daarnaast is er niks leukers dan beter worden. En daar moet je meestal hard voor werken, maar dan is die progressie ook dik verdient. Benieuwd hoe het mij de laatste tijd af ging?

fitness
Een stap hoger

Al is het soms wel eng, letterlijk. Ik heb in mijn sportschema boxjumps staan en de bedoeling is dat ik steeds hoger ga springen. Bij de sportschool kun je deze plank steeds hoger doen, alleen zijn dit vrij grote stappen. Na een aantal keer op dezelfde hoogte te hebben gesprongen vond ik het tijd voor een stap hoger. Deze stap is wel gelijk 10 cm hoger. De eerste keer was doodeng, want je moet goed springen anders val je of bezeer je je. Gelukkig ging dit goed, alleen de plank bewoog nogal. Ik durfde het na 4 keer dan ook niet meer aan en heb hem toch een stapje terug gezet. Wie weet durf ik het de volgende keer wel gewoon 3×12 keer aan.

Blauwtjes

Daarnaast kan ik steeds vaker opdrukken. Nog niet perfect, want ik ga niet helemaal met mijn neus tegen de grond. Maar je moet ergens beginnen toch? Helaas heb ik laatst twee blauwtjes opgelopen, mijn beide knieën hadden het de afgelopen tijd een beetje zwaar. Toch zit hier wel iets positiefs aan, zo moet ik wel op mijn tenen opdrukken en niet vanuit mijn knieën.

Daarnaast heb ik ook last van eelt aan mijn handen. Nog net geen blaren. Ik doe onder andere pull ups en dat vinden mijn handen geen pretje (en de rest van mijn lichaam eigenlijk ook niet). Ik heb net fitness handschoentjes besteld, die waren maar 5,90 en de reviews waren goed. Dus ik hoop dat ik binnenkort alleen nog maar met spierpijn rond loop in plaats van andere pijntjes. Tijdens de survivalrun zal ik deze handschoentjes niet dragen en baal ik vast van mijn niet gekweekte eelt. Maar ik heb liever maar één keer last als elke dag.

sportschool

Sportschool

Inmiddels weet ik ook wat de perfecte tijden zijn om in de sportschool te zijn. Ook al is het best voor de hand liggend dat op maandagochtend om 8:00 niet drukste van jewelste is, is het toch fijn om dit ook daadwerkelijk te ervaren.

Huisvrouw work-out

Gister heb ik ook nog een extra effectieve work-out gedaan. Het was ontsnappend met een lekker muziekje, maar aan het eind van de dag was ik toch best moe. Ik heb namelijk de hele dag opgeruimd en schoongemaakt. Ik ben nog niet helemaal klaar, de badkamer, ramen en nog een klein deel van de woonkamer moeten nog. Ik ben deze week dus nog wel even zoet.

Heb jij een fijne week gehad? Hoe vergaat het sporten jou?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reageer Mylene 24 maart 2015 op 16:29

  Wat ben je goed bezig zeg! Ik heb de smaak nu ook behoorlijk te pakken en sport nu vier/vijf keer per week. Gisteren nog met hardlopen een hele fijne tijd gelopen. Zo fijn om te zien dat je steeds beter wordt hè!

  • Reageer marlijn 24 maart 2015 op 23:18

   Super! Fijn dat het bij jou ook zo goed gaat. Heerlijk dat hardlopen goed gaat, afzien is niks vooral niet bij hardlopen.

 • Reageer Bente 25 maart 2015 op 16:46

  Haha ja herkenbaar, die eelthanden van de sportschool!

  Ik heb sinds vorige week ook weer helemaal de smaak te pakken. Erg fijn gevoel 🙂

 • Reageer Dagdroomzwemmen en nog steeds geen echte aap - Eetfabriek 2 mei 2015 op 07:12

  […] vorige keer schreef ik dat ik erge spierpijn had van mijn nieuwe sportschema, inmiddels heb ik daar niet zoveel last […]

 • Laat een reactie achter