sportupdate
Fitness, Hardlopen, Sport, Zwemmen

Dagdroomzwemmen en nog steeds geen echte aap

Een tijdje geleden gaf ik mijn laatste sportupdate. Inmiddels kan ik vertellen dat ik mijzelf officieel heb ingeschreven voor de survivalrun én twee weken later doe ik ook mee aan een 5km run! Ik kan er dus niet meer om heen, maar dat is juist de bedoeling. Benieuwd of het mij nog steeds goed af gaat?

De vorige keer schreef ik dat ik erge spierpijn had van mijn nieuwe sportschema, inmiddels heb ik daar niet zoveel last meer van. Af en toe nog wel, maar niet meer standaard heftige pijn. Ook heb ik weer een nieuwe schema waarbij ik nu nog meer concentreer op mijn core. Er zitten dus een paar stabiliteitsoefeningen in, wel handig als je over één touw naar de overkant moet komen natuurlijk 😉 . Krachttraining gaat eigenlijk wel goed en ik heb geloof ik nog geen één keer over geslagen.

sportupdate
Dit ben ik niet, maar ik maak nooit foto’s tijdens het sporten omdat ik aan het sporten ben haha. Daarnaast vind ik het vooral akward als ik in de sportschool foto’s van mezelf ga zitten maken. 

Hardlopen

Inmiddels ben ik ook weer aan het hardlopen geslagen. Ze zeggen altijd dat je rustig moet beginnen en je nog moet kunnen praten. Nou ik wil altijd gewoon letterlijk hardlopen en zo snel mogelijk, niet sprinten, maar wel wat sneller dan nog te kunnen praten. Ik weet nog hoe hard ik eerder altijd liep en die tijd haal ik nu (nog) niet. Het probleem is dat ik me daar teveel op ga focussen en dat slaat natuurlijk nergens op.

Nu loop ik nog maar weer net hard en toen liep ik standaard drie keer in de week dus dat kun je het niet echt vergelijken. Toen ik het net weer oppakte was het niet altijd even fijn maar inmiddels kan ik er weer van genieten. Heerlijk tussen de weilanden op paden waar alleen wandelaars komen en het lekker rustig is. Ik vind dat het fijnste om te lopen, genieten van de omgeving én niet echt op te hoeven letten of er verkeer aankomt. Mijn doel ik vooral sneller lopen, maar wel realistisch natuurlijk.

Techniekoefeningen

Ik heb nog steeds niks geoefend van techniek, oeps. Ik denk dat ik dit weekend maar eens een tochtje ga inplannen, want het moet er nu toch van komen. Al ben ik misschien lichtelijk bang dat ik het niet kan en het daarom de 30e tijdens de surivalrun extra spannend vind. Al moet ik zeggen dat eenmaal in wedstrijdelement met adrenaline je meer kunt dan je denkt. Je krijgt er alleen niet opeens meer spieren bij, dus wel een klein puntje van aandacht.
sportupdate Dit ben ik (baan 3) dan toevallig wel, een oude foto tijdens een of andere marathon geloof ik.

Zwemmen & Body attack

Vorige week voelde ik me niet zo fit, ik had ook een paar dagen ongezond gegeten en dat merkte ik. Ik sloeg daarom maar een training body attack over. Deze week ben ik wel weer netjes gegaan, ik vind het altijd wel fijn sporten. Je hoeft zelf niet na te denken, alleen nadoen en ook al ga je kapot, de tijd gaat best snel voorbij. Mijn zwemmaatje en ik zwemmen zonder moeite de 2,5 km maar we kunnen nog wel wat harder en meer sprintjes invoeren. Soms is dagdroomzwemmen (nieuw woord) ook wel fijn moet ik zeggen. Meestal raak ik de tel kwijt van het aantal meters dat ik aan het zwemmen ben en ga ik gewoon door. Ik denk dat je het kunt vergelijken met een runnershigh.

De komende tijd

De komende tijd ga ik me dus wat meer focussen op snelheid bij hardlopen (en zwemmen) en hoop ik eindelijk de techniek uit te proberen en vooral te kunnen. Voor ik het weet is het namelijk al 30 mei aaah! Ik heb er wel heel veel zin in en motiveert mij wel!

Ben jij ook voor een bepaald doel aan het sporten?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Sandra 2 mei 2015 op 11:48

    Fijn dat je al minder spierpijn hebt. Dat scheelt een hoop gedoe met raar lopen en bewegen enzo, haha. Leuk dat je binnenkort de 5km gaat rennen en aan de survivalrun mee gaat doen. Heb je een doel om naar toe te streven, altijd fijn toch? Ik herken het wel dat hardlopen het fijnst is in de natuur waar ik het lekker rustig is. Die plekjes zoek ik het liefst ook op tijdens het rennen. Succes met de voorbereidingen!

  • Laat een reactie achter