Sport

Sportupdate: van bootcamp tot survivaltraining

Wat ik de laatste paar keren op zondag heb gedaan was super. Normaal doe ik liever niet teveel moeite om ergens te komen, zoals bij de sportschool. Maar hier voor fiets ik graag 15 km (heen en weer dus 30 km).Ik heb het namelijk over survivaltraining! Ik heb de afgelopen keren proef mee gedaan en nu besloten om lid te worden. De eerste keer lukte de voetklem nog steeds niet echt, maar afgelopen zondag voelde me ik me al een stuk meer aap. Tijdens de training heb ik niet echt het idee dat ik aan het sporten ben en vliegt de tijd. Dat heb ik lang niet bij alle sportieve aangelegenheden. Ze noemen de trainingslocatie ook wel een speeltuin voor volwassenen 😉 . Ik heb nog wel veel te leren en te trainen, maar dat maakt het juist leuk! Gelukkig ben ik niet de enige die nieuw is, dus valt mijn gestuntel minder op 😉 .

Vroege vogel

Vorige weer was ik op trainingsweek, niet sportgerelateerd maar ik heb wel gesport. Een keer om 7:00 en een keer om 7:30, beide keren was het nog donker en bij de tweede keer ook de zon op zien komen. Dit was best fijn, maar ik weet wel dat ik in mijn eentje niet zo snel om die tijden buiten ga lopen omdat ik dan moeite heb om mijn bed ervoor uit te komen. Maar wat niet is kan nog komen. In de ochtend sporten vind ik wel heel fijn.

sportupdate
Bootcamp

Ook deden mijn sportmaatje en ik mee aan een bootcamp, waarbij we het eerste uur een bootcamp volgde en daarna een uur aqua sport deden. Dit was niet echt voor herhaling vatbaar, maar toch hebben we wel weer 2 uur volbracht en bijgepraat wat uiteraard ook erg belangrijk is 😉 .

Halve marathon

De vorige keer vertelde ik over mijn idee van de halve marathon. In het voorjaar zijn er alleen niet zoveel halve marathons, omdat de meeste mensen niet hiervoor willen trainen in de winter. Dit vertelde mij de verkoper in de hardloopwinkel. Hardlopers zijn dus eigenlijk maar een stel watjes 😉 . Wel vond ik een halve marathon hier in de buurt, waar je via verschillende kastelen/landgoederen loopt. Een kleine wedstrijd waarbij er geen dikke rijen voor dixies staan, een wedstrijd naar mijn hart dus. Maar de vraag is of het in 2016 ook door gaat, de organisatie zit in elk geval al in winterslaap want ik krijg geen mail terug. Als die wedstrijd niet door gaat dan moet ik nog onderzoeken welke wedstrijd ik dan wil gaan lopen. Ik wil er namelijk niet stad en land voor afreizen. Volgende week begin ik met de trainingen en deze week ga ik dus vooral voorbereiden 🙂 .

En heb jij nog een bepaald sportief doel? Gaat het goed?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Anne-Sterre 20 oktober 2015 op 17:55

  Goed bezig. Klinkt leuk zo’n survivaltraining. Ik ben zelf aan het hoepelen geslagen. Sport van een heel ander niveau natuurlijk, maar ik vind het wel leuk.

 • Reageer Nesrin 22 oktober 2015 op 12:54

  Leuk zo een survivaltraining.

  Zelf ga ik over een maand 15 kilometer hardlopen in Istanbul en hierna hoop ik mij snel in te schrijven voor een volgende run, een halve marathon lijkt mij een strak plan.

 • Reageer Ysanne 23 oktober 2015 op 11:49

  Wat knap dat je dit doet, heel leuk ook! Echt vroeg joh, maar als je er zo’n mooie lucht voor krijgt 🙂

 • Laat een reactie achter