halve marathon
Hardlopen, Motivatie, Sport

Sportupdate: halve marathon gedachten

Over sport heb ik sinds juni niet meer geschreven! Nodig tijd dus. De zomer komt tot zijn einde en dat vind ik deels wel fijn. Zo loop ik het liefst hard bij zo’n 10 á 15 graden, laat dat nu vaak in de herfst voorkomen. Zo ben ik langzaam aan weer wat meer aan het hardlopen. Laatst schoot het zelfs door mijn hoofd dat het me wel wat leek, een halve marathon. Later dacht ik bij mijzelf of dit wel zo’n goed idee was, omdat hardlopen nooit mijn favoriete sport is geweest en ik binnenkort ga beginnen met survivalruns trainingen. Ik stel deze gedachte nog even uit om te kijken hoe die trainingen gaan. Ik het wel veel zin om weer ergens (een wedstrijd) voor te trainen namelijk. Daarnaast vind ik het fijne aan hardlopen dat je kan wegdromen en mijn favoriete muziek kan luisteren. Dus wie weet schrijf ik binnenkort over mijn trainingen voor de halve marathon óf wordt het vooral swingovers trainen voor de survivalruns. Het antwoord blijf ik jullie nog schuldig.

Schema

Wel heb ik al een schema voor de halve marathon. Ik loop namelijk altijd met de running coach van Renate Wennemars en die heeft ook een schema voor de halve. Het nadeel is alleen dat er geen podcast van is. Het fijne vind ik namelijk dat ik zelf niet hoef na te denken wanneer ik moet versnellen en welk tempo ik moet lopen. Een eigen podcast maken gaat me wat te ver haha. Dus als ik besluit om een halve te gaan lopen dan denk ik dat ik zo’n hartslagmeterhorloge neem waar je door middel van piepjes interval trainingen kunt lopen. Zo kan ik op hartslag trainen en tegelijkertijd interval lopen.

halve marathon gedachten
Daarnaast is het voordeel dat ik dan (meer) hardloopfoto’s heb die ik kan gebruiken haha.

Kou overleven

Dat schema gaat uit van 6/7 maanden geloof ik en dat lijkt me een mooi streven, omdat ik het rustig wil opbouwen en ik dan ook (als het goed is) met meer vertrouwen aan die halve begin. Ik heb in de wintermaanden moeite om me tot hardlopen toe te zetten, dus dit zou de ideale uitdaging zijn. Als ik aan dit avontuur begin blijf ik wel gewoon krachttraining doen, zwemmen én survivallen (als dit bevalt). Het enige wat ik dan aan mij voorbij laat gaan is body attack.

Zwemmen

Over zwemmen gesproken, dit heb ik in de zomervakantie denk ik 2 keer gedaan (voor mezelf getraind). Die twee keer had er gewoon heel veel zin in en dan is het natuurlijk altijd leuk. Wel is het hier gewoon altijd druk tijdens het bananen zwemmen of je nu om 7 uur  gaat of om 21 uur. Wat dat betreft kan ik beter in een kneuterig dorp gaan wonen. Over twee weken gaan we (een vriendin en ik) weer beginnen met zwemtrainingen en we hebben besloten om weer een banenkaart te nemen. Dus sowieso zit ik er dan wel een paar maanden aan ‘vast’ 😉 . Oja, als je wilt weten waarom ik banen zwemmen dus niet altijd leuk vind dan kun je dit hier lezen.

Om nog even de cliffhanger te herhalen: wie weet train ik binnenkort fanatiek voor een halve marathon, of sta ik wat vaker in de modder.. het antwoord horen jullie denk ik over een maand! 
Nu ben ik wel heel benieuwd of één van jullie al eens een halve marathon heeft gelopen (aanrader?) of dit van plan is!

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 • Reageer Sandra 10 september 2015 op 09:49

  Lekker dat je weer bezig bent met hardlopen nu jouw favoriete temperaturen er weer aan komen! Gaaf dat je de halve marathon gaat lopen. Heb er zelf geen ervaring mee, dus kan je er niks over vertellen haha. Zo’n hartslag horloge lijkt me erg handig!

 • Reageer Ysanne 10 september 2015 op 18:10

  Ik heb er geen ervaring mee, maar het lijkt me wel heel leuk om te doen! Zo’n sportwatch lijkt me heel handig 🙂

  • Reageer Fleta 2 april 2017 op 08:44

   The heart of your writing whilst appearing agreeable initially, did not really work perfectly with me personally after some time. Someplace throughout the paragraphs you actually managed to make me a believer unulotfnatery only for a short while. I still have got a problem with your leaps in assumptions and one might do nicely to help fill in those breaks. When you can accomplish that, I would surely be impressed.

  • Reageer http://easygamecheats.pro/ 4 april 2017 op 20:37

   Clonazepam Online…I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I�d prefer to use some with the content on my blog whether you don�t mind…

 • Reageer Anne-Sterre 10 september 2015 op 18:40

  Pfoe, ik moet er niet aan denken om het te doen, maar het lijkt me wel gaaf om het te kunnen. Zo’n podcast lijkt mij wel een fijne manier van trainen, maar veel verstand heb ik er niet van haha.

 • Reageer Talitha 12 september 2015 op 14:47

  Wow super stoer plan! Mijn langste afstand is 10 kilometer door de duinen, dat vond ik wel genoeg haha!

  • Reageer marlijn 13 september 2015 op 21:01

   Tijdens mijn eerste 10 kilometer dacht ik precies hetzelfde en eigenlijk heb ik dit ook heel lang gedacht.. maar inmiddels dus niet meer haha.

  Laat een reactie achter