survivalrun
Sport

Survival is awesome!

Sinds oktober ben ik lid van een survivalvereniging. Eerder vertelde ik al dat ik survivallen heel leuk vind én ik graag bij een club wilde. En ja dat is gelukt én ik vind het misschien nog wel leuker dan ik dacht! Benieuwd waarom ik survival nou zo geweldig vind?

Laat ik eerst even beginnen met wat survival nou eigenlijk is! Heel veel mensen denken dat mudruns hetzelfde zijn als survivalruns, maar hier zit een groot verschil tussen. Zo zijn mudruns commercieel en survivalruns niet. Bij survivalruns heb je heel veel technieken die je moet kennen/uitvoeren anders wordt het een erg zware tocht. Sommige mudrunners denken dat ze ook wel even een survivalrun mee kunnen pakken, maar dat valt dan vies (letterlijk en figuurlijk) tegen. Bij survivalruns wordt je ook vies maar daar is meestal niet zoveel modder en is er meestal geen enkele hooibaai te vinden. Daarnaast gaat een survivalrun altijd door (uitgezonderd bij onweer). Regen, hagel, -15? Gewoon doorgaan! Daarnaast is het wel handig dat je ook wat eeltvorming hebt op je handen ivm de vele touwen. Tijdens mijn eerste run in mei deden mijn handen op een gegeven moment echt pijn door het schuren. Na de eerste twee trainingen had ik daar trouwens bijna geen last meer van.
halve marathon  survival is awesome


Waarom vind ik survival zó geweldig?

 • Je overwint (snel) je angsten. Eerder durfde ik veel oefeningen niet zoals een hoge swingover, nu heb ik daar geen problemen meer mee én dat geeft een goed gevoel. Ook slootjes springen (met water) gaat nu prima.
 • Ook leer je jezelf steeds meer vertrouwen wat natuurlijk hand in hand met mijn angsten gaat.
 • Survival wordt steeds leuker als je meer kunt en aangezien ik in het begin dus nog niet eens een voetklem kon gaat er een wereld voor mij open 🙂
 • De tijd vliegt, bij andere sporten let ik veel meer op de tijd maar bij survival hangt er sowieso niet overal een tijd en ben je gewoon lekker bezig.
 • De survivallaars zeggen het zelf: het is een speeltuin voor volwassenen.survival is awesomesurvival geweldig
 • Uiteraard kom je jezelf ook vaak genoeg tegen: zo heb ik (nog steeds) niet genoeg kracht om mezelf op te trekken, wat af en toe wel handig in de sport. Maar dat geeft wel weer extra motivatie.
 • Survivallaars zijn over het algemeen vrij fanatieke sporters én je snapt het al.. dat motiveert.
 • Daarnaast zijn survivallaars ook erg behulpzaam, dus ondanks dat ze fanatiek zijn, zijn ze ook nog eens sportief in gedrag.
 • Zelf ben ik best wel een koukleum maar survival gaat altijd door (behalve bij onweer) én kan ik gewoon geen koukleum zijn.
 • Je ontdekt de oermens/aap in jezelf, prachtig toch haha.

  Er is wel een nadeel aan survivallen: blauwe plekken/schaafwonden, maar je kunt niet alles hebben. Dit jaar ga ik alleen nog maar voor de 5km’s (rond 20/30 hindernissen) recreatieve runs en ik hoop volgend jaar een stapje hoger te kunnen, 7km’s (rond 30-40 hindernissen). Ik heb me al voor twee runs ingeschreven en ik denk dat ik eind dit jaar in mei/juni nog een derde doe. Hoog op mijn lijstje staat verhuizen naar Amersfoort (voor mijn werk) en dat betekend ook een nieuwe survivalclub. De club waar ik nu bij zit vind ik heel leuk dus dat vind ik wel een nadeel. Gelukkig zitten er daar twee in de buurt! Alleen in het oosten zijn veel clubs en in de rest van Nederland zijn er erg weinig clubs dus ik ben heel blij!

  Lijkt jou een survivalrun wat? 

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter