to bake lijst
Baksels, Diner, Food, Kookboeken, Ontbijt & lunch, Recepten

Dromen over recepten: mijn to bakelijst.

Dagelijks kom ik wel een recept tegen waarvan ik denk: dat lijkt me lekker. Alleen heb ik lang niet alle ingrediënten in huis (of heb ik er nog nooit van gehoord), vind ik het teveel werk, te duur of ben ik bang dat het mislukt. Als een gevonden recept door mijn eisenlijst heen is, komt hij op de to-bakelist te staan. Soms schrijf ik ze alvast in mijn receptenboekje op. Vooral de recepten uit kookboeken die ik geleend heb van de bieb, want anders ben ik het recept kwijt natuurlijk. Vaak genoeg schrijf ik de recepten ook niet op, sla ik de pagina niet op en ben ik het recept dus kwijt. Mijn lijst is dus oneindig lang in mijn hoofd, maar op papier valt het wel mee. Ik vind het zelf altijd wel handig als ik het wél op (digitaal) papier heb, dus ik dacht: ik maak een to-bake artikel. Zo heb jij er misschien ook wat aan en kun je mij misschien helpen aanvullen.. wat een winwinsituatie. 

Bij deze dus mijn to-bake lijst voor zover ik het nog weet. Bij alle recepten wordt gebruikt gemaakt van voedende ingrediënten ipv niet voedende ingrediënten zoals tafelsuiker en pakjes etc. Mijn zoete zaligheidslijstje is trouwens duidelijk het langst, wat een verassing 😉 .

granola
Ontbijt & lunch

Granola, zoiets wat makkelijk is maar, omdat ik het nooit eet me er soort van toe moet zetten.
Zuurdesembrood, aangezien het een kunst is om het voordeeg te laten lukken lijkt het me een leuke uitdaging.
Pompoenbrood, dit is uiteraard wel iets voor in de winter maar, als ik het zo lees is het erg lekker.
Ovenpannenkoek, zeer recent uit een kookboek overgeschreven maar welke? Misschien moet ik dat er vanaf nu ook maar bij gaan zetten. Ik ben in elk geval dol op bananenpannenkoekjes (deze week iets van 4 ochtenden gegeten) dus dit staat hoog op de prioriteitenlijst 😉

Diner

Linzen daar doe ik nooit wat mee, eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik er mee moet. Eeuwige zonde! Vandaar dat ik ook veel dingen met linzen wil maken zoals:
Linzensoep, stuk vullender dan mijn groentensoep gok ik.
Linzenburgers, lijken me erg lekker en goedkoop!
Überhaupt wil ik nog heel veel bonenburgers uitproberen, volgens mij is dat heel lekker en makkelijk gemaakt met een keukenmachine. Laat ik die nou net hebben..
Gevulde paprika is ook zo’n typisch recept die ik dan bij andere mensen eet, maar zelf nooit maak. Lijkt me heerlijk met gesmolten geitenkaas, pijnboompitten en heel veel kruiden hmmm.
Ook dit recept komt uit een kookboek, kan wel eens van Amber Albarda geweest zijn. Een spinazietaart! Zoals ik het op geschreven lijkt het net of ik veel handelingen moet doen maar ik heb het idee dat het heel simpel is. Binnenkort dus maar eens maken!
to bakelijst

Dips

Knoflookwittebonendip, ik heb laatst al de witte bonen gekocht.. standaard liggen hier achterlijk veel bollen knoflook dus met die twee dingen kan het niet meer mis gaan! Snel in mijn agenda zetten op mijn to-dolijst.. ja ik heb iets met lijstjes. Misschien ken je het boek Lena Lijstje wel? De officiële naam is eigenlijk Lijntje Lijstje 😉
Nog een dip: van paprika’s, bonen, knoflook, olijfolie en kruiden. Lijkt me bijzonder omdat het dus van paprika gemaakt is!
Broccolispread, gemaakt van onder andere pecorino kaas, knoflook, pijnboompitten, kruiden en geitenkaas. Lijkt me wel vrij calorierijk door die kaas maar een beetje kan geen kwaad natuurlijk. Ik denk dat het heerlijk is om in te dippen of op een stokbroodje of pizza.
to bakelijst

Zoete zaligheid

Snickertaart, loopt het water je al uit de mond?
Ovenloze appeltaart, lijkt me sowieso handig en het ziet er ook heerlijk uit!
Chocomousse van avocado, blijkt heel lekker te zijn en het is ook heel makkelijk maar ik heb het gewoon nog niet gemaakt.
Gezonde cheesecake, dat dat überhaupt kan hé.. het blijkt zo te zijn dus die moet ik zeker een keer maken.
Oreokoekjes van Rens Kroes.. de vele ingrediënten houden me tegen en ik ben bang dat ik er teveel van ga eten.. misschien een goed idee om te maken voor een high tea of verjaardag oid.
Chocobrownies van zoete aardappel, lijkt me behoorlijk vullend en erg lekker (CHOCOLADE, kan dus niet mis gaan!)
Daarnaast wil ik iets van rabarber maken, ik weet alleen nog niet zo goed wat. Ik moet dus nog even een lekker recept vinden 😉 Tips zijn welkom!!
Gezonde pepernoten, die heb ik ook nog nooit gemaakt. Volgens mij heb ik überhaupt nog nooit pepernoten gemaakt.. al kan ik me vaag herinneren dat we in groep 1/2 dit wel hebben ‘gemaakt’, maar toen was ik nog niet zo ontzettend ontwikkeld als nu haha.
Apple crumble.. ik heb al een recept liggen die in mijn receptenboek staat uit een kookboek. En om even in appelthema te blijven.. appelchips staat er ook nog bij.. alleen moeten die heel lang in de oven.
Een tijdje gelezen was de boekweitmeel in de aanbieding en toen heb ik mijn slag geslagen.. nu ben ik dus gezegend met iets van 8 kilo.. maarja eigenlijk gebruik ik het niet zo vaak dus ik ga binnenkort zeker op zoek naar recepten met boekweitmeel! 8 kilo pannenkoeken is ook zo wat hé.
Verder lijkt het me heerlijk om cashewnoten smeuïg te maken die je dan bij je ontbijt kan gebruiken of als saus.

Ik hoop dat ik jullie & vooral mezelf, mag verblijden met foodfoto’s die ik genomen heb van bovenstaande recepten.. in jawel uitgevoerde versie! Weet jij toevallig nog een lekker recept? En wat lijkt jou van deze recepten het maken waard? Ik ben benieuwd 🙂 .

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer julia 14 juni 2015 op 18:51

    mmm dit ziet er allemaal zo lekker uit!

  • Reageer Karlijn 25 augustus 2015 op 15:04

    Ohh wat leuk om te lezen, ik krijg meteen zin om te gaan bakken! Toevallig stonden de eerste twee op jouw lijstje (granola en zuurdesembrood) ook heel lang op mijn lijstje en heb ik ze pas allebei gemaakt. Het is echt goed te doen 🙂 Vooral zuurdesem dacht ik dat dat heel moeilijk was maar dat valt heel erg mee.

  • Laat een reactie achter