survivalrun
Fitness, Hardlopen, Sport

Verslag survivalrun 30 mei: modder, poedelprijs en blauwe plekken

Al maanden naar uitgekeken, maar het was dan eindelijk zaterdag 30 mei. DE SURVIVALRUN! Vijf kilometer met ongeveer 20 hindernissen. De weervoorspelling was niet al te best (regen) en zaterdagochtend was er zelfs nog onweer. Toch gingen mijn ouders en ik met volle moed op naar Heerenveen. Aangekomen bij de locatie kwamen er nog een paar goede buien maar toen ik aan de beurt was, heb ik geen regen meer gezien. Wel ben ik nat geworden. Bij de tweede hindernis mocht ik al gelijk een sloot in! De eerste keer was dit vrij koud (het was sowieso maar 15 graden), maar na 5 minuten heb ik het niet meer koud gehad. In het begin moest ik nog wel even wennen. Ik had natuurlijk wel getraind, maar niet letterlijk. Dus niet geoefend om over balken en netten heen te klimmen. Gelukkig ging dit wel goed en was ik ook niet bang oid.

Het rennen zelf was heel fijn, lekker door het bos en voordat ik het wist was daar alweer de volgende hindernis. Wel was er vrij veel modder, maar over het algemeen kon ik wel aan de zijkanten van de smalle paden lopen. Wel ben ik nog een keer half gevallen bij brandnetels en geschaafd aan touwen maar verder ben ik er heelhuids afgekomen. Oja en de nodige spierpijn is uiteraard ook aanwezig, al valt dat reuze mee. Ik heb vooral mijn hele benen en een deel van mijn armen onder de blauwe plekken.. daar zal ik maar geen foto van laten zien 😉 .
survivalrun verslag
survivalrun

Poedelprijs

Bij een survivalrun krijg je ook altijd een bandje om, als je een hindernis niet haalt knippen ze die af en krijg je al het ware strafpunten (je komt eigenlijk gewoon onderaan bij de uitslagen te staan).  Ik haalde een swingover niet, want ik heb de klem niet geoefend.. tsja daar kun je natuurlijk op wachten. Al kan ik er niet echt rouwig om zijn, ik doe het voor mezelf en ik wist eigenlijk al dat ik deze niet ging halen. Wel vond ik het een beetje flauw dat andere mensen het ook niet haalden maar hulp kregen en daardoor geen afgeknipt bandje hadden.. maargoed waar maak ik me druk om ;).

Ik ben dan ook als laatste geëindigd haha. Maar anders was ik ongeveer 135e geworden van de 411 deelnemers, dus toch nog best netjes. Ook omdat ik soms moest wachten bij een hindernis en ik ook wel harder had kunnen lopen. Ik heb er vooral erg van genoten. De sfeer vond ik erg fijn, aangezien er alleen maar vrijwilligers zijn, gaat het er gemoedelijk aan toe. En ook mede lopers zijn erg aardig, al deed ik wel aan de recreatieve mee en niet aan de wedstrijdvariant wat waarschijnlijk wel wat verschil maakt.

survivalrun

Nieuwe sport

Het lijkt me wel erg handig trouwens om de technieken goed te kunnen bij een survivalrun.. dan hoef je wat minder kracht te gebruiken en gaat alles wat soepeler. Hier in de buurt (voor mij ongeveer een half uur fietsen) is een survivalvereniging.. ik denk dat ik mij binnenkort maar eens ga aanmelden voor een proeftraining. Over twee weken heb ik nog een hardloopwedstrijd (5km), maar daar kijk ik toch een stuk minder naar uit dan naar deze survivalrun. Ik vind vooral de combinatie, kracht, lopen en hindernissen overwinnen juist zo leuk. Misschien heb ik weer een nieuwe sport ontdekt 😉 .

Heb jij ooit mee gedaan aan een survivalrun/ lijkt het jou wat?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reageer Diana 1 juni 2015 op 19:27

    Het marlijn,
    Wat super stoer dat je hebt meegedaan! En je hebt het ook nog super goed gedaan, top! Maar sporten in de modder is natuurlijk niet nieuw voor je 😉
    Ben benieuwd wat je nieuwe uitdaging gaat worden. Groetjes Diana

    • Reageer marlijn 2 juni 2015 op 13:06

      He Diana! Dankjewel! Haha nee modder is niet nieuw, daar heb je gelijk in. Misschien moeten we een keer een reünie kwallenballen organiseren 😉 ?

      • Reageer Diana 2 juni 2015 op 20:42

        Ik doe mee 🙂

        Leuke site trouwens, lees je belevenissen en je kennis graag!!

    Laat een reactie achter