Baksels, Diner, Ontbijt & lunch, Recepten

Zo eet ik: eetdagboek #1

Lief eetdagboek,

Ik begin snel in jou te schrijven. Ik vind het leuk om andere eetdagboeken te lezen, dan kan mijn eigen eetdagboek niet achter blijven. Eten hé, altijd goed. Nu ik een eetdagboek bijhoud kan ik moeilijk elke week met hetzelfde dagboek aan komen, immers elke dag is anders! Door het bijhouden word ik zelf ook getriggerd om nog meer te variëren. Bij deze mijn eetdagboek van gister (maandag). Benieuwd wat ik gegeten heb?

Ik ontbeet met havermout, banaan, kaneel, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten en sesamzaad. Deze combinatie van de zaden versterkt elkaar in positieve zin en zorgt voor een extra bite. In veel voeding zit geen omega-3, in lijnzaad wel. Omega-3 eten we over het algemeen (te) weinig, terwijl het makkelijk is om ergens aan toe te voegen!

eetdagboek blog eetdagboek blog
Dit is een  foto met yoghurt ipv havermout, maar het lijkt veel op elkaar. Vergeten foto te maken van de havermout namelijk.

En ik dronk een glas limoensap (1 limoen geperst; aangelengd met water). Dit drink ik met een rietje om te voorkomen dat het sap zo min mogelijk direct in contact komt met mijn tanden (dit is namelijk niet erg goed). Limoensap is echt een heerlijk drankje, tenminste als je van de zure smaak houdt. De combinatie van limoen met citroen is ook een aanrader. Wist je trouwens dat limoen en citroen in je lichaam helemaal niet zuur zijn (ph waarde)? Verzurende voeding is namelijk belastend voor je lichaam, maar dat betekend dus niet per definitie dat de smaak ook zuur is.

eetdagboek blogeetdagboek blog
Het laatste restje zelfgemaakte groentesoep (makkelijk om veel groenten binnen te krijgen) werd mijn lunch met een kleine salade van avocado, komkommer, feta met een gekookt ei. Ook liet ik mijn hondjes even uit.

eetdagboek blogeetdagboek blog
Tussendoor at ik een hand vol met nootjes (amandelen, cashewnoten en walnoten).
Rond 19 uur deed ik een krachtcircuittraining.
eetdagboek blogeetdagboek blog
Als avondeten stond zoete aardappel met groenten op het programma.
Ik eindigde de dag met een aflevering van Dexter (seizoen 7). Stiekem baal ik wel een beetje dat ik nog maar anderhalf seizoen te gaan heb, het is zo leuk én vooral verslavend.

ps. drinken houd ik nooit bij omdat ik in principe alleen maar water en thee drink 😉
ps2. het valt helemaal niet op dat ik een Blond fan ben toch?

En heb jij ook lekker gegeten?
Follow my blog with Bloglovin

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter